ENERGI

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Demonstrantene ble ikke hørt. 

Kjersti Aspheim fra Greenpeace utenfor generalforsamlingen til Equinor, i protest mot Equinors oljeplaner i Australbukta.
Kjersti Aspheim fra Greenpeace utenfor generalforsamlingen til Equinor, i protest mot Equinors oljeplaner i Australbukta. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
16. mai 2019 - 07:33

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.

Både norske og australske miljøvernere var onsdag på plass utenfor generalforsamlingen til Equinor for å si sin mening om planene om oljeboring i Australbukta.

Demonstrantene på Forus stilte med bilder av fisk og sjødyr, samt store bannere med beskjed til selskapet om at de bør la olje og gass ligge der den er utenfor Australia, men de ble ikke hørt.

– Trist

Equinors generalforsamling vedtok å fortsette planene sine om å bore i Australbukta og i Arktis. Selskapet går dermed imot miljøorganisasjonene WWF Verdens naturfond og Greenpeace' forslag om å holde seg unna slike områder.

– Det er trist at Equinor, med den norske staten som største eier, ikke anerkjenner klimakrisen, men igjen setter grådighet foran jordas interesser, sier leder for bærekraftig finans Martin Norman i Greenpeace.

I juni 2017 ble Equinor operatør for og heleier av to letelisenser i Australbukta. Ved årsskiftet 2020/2021 skal boringen etter olje og gass starte, men først må de få godkjent miljøplanen sin av det australske petroleumstilsynet NOPSEMA.

Med skiltene «Fight for the Bight» og «No way, No(r) way» har tusenvis av australiere, deriblant surfere, demonstrert på strender rundt omkring i Australia for å vise at de er imot Equinors planer om å lete etter olje i The Great Australian Bight.

Selv om surfemiljøet og miljøorganisasjoner vender ryggen til, er det mange lokalsamfunn som ønsker oljeplanene velkomne. Flere arbeidsplasser og de generelle samfunnsøkonomiske fordelene et slikt prosjekt kan bidra til, gjør at det har støtte.

40 ansatte er permittert etter at Trollstigen ble stengt på grunn av rasfare.
Les også

Trollstigen Drift må permittere: – Blir bare verre og verre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.