ENERGI

Equinor selger seg ned i tysk havvind

Selger halvparten av sin eierandel i den tyske havvindparken Arkona.

Equinor selger seg ned i tyskhavvind.
Equinor selger seg ned i tyskhavvind. Foto: Equinor
3. okt. 2019 - 08:37

Equinor selger en eierandel på 25 prosent i den tyske havvindparken Arkona. Prisen er 500 millioner euro, tilsvarende om lag 5 milliarder kroner.

Equinor har i dag en eierandel på 50 prosent i vindparken, som ligger i den tyske delen av Østersjøen. Nå selges halvparten av eierandelen til et fond håndtert av Credit Suisse Energy Infrastructure Partners. 

Fra mai kan ikke lenger elbilsjåfører kjører lovlig i kollektivfeltet på E18 i Asker og Bærum, på grunn av oppgradering og rehabilitering av to tunneler i Oslo.
Les også

Elbilene kastes ut av kollektivfeltet

Equinor blir stående med en eierandel på 25 prosent i havvindparken.

– Arkona ble levert på tid og under budsjett og har vist gode resultater siden vindparkens oppstart. Nå er prosjektet kommet over i driftsfasen og utbyggingsrisikoen er fjernet, og vi er da glade for å ønske Credit Suisse Energy Infrastructure Partners velkommen som samarbeidspartner, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor.

Equinor gikk inn som eier i Arkona-prosjektet i april 2016.

Energiminister Terje Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre  meddelte i forrige uke at Ventyr vant auksjonen om å bygge ut havvindparken Sørlige Nordsjø II.
Les også

Ny analyse: Sørlige Nordsjø II vil senke strømprisen betydelig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.