ENERGI

Equinor med havvindprosjekt i Sør-Korea: Kan bli verdens største flytende havvindpark

Equinor er med i et partnerskap i Sør-Korea for å utvikle et digert flytende havvindprosjekt.
Equinor er med i et partnerskap i Sør-Korea for å utvikle et digert flytende havvindprosjekt. Foto: Equinor
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
11. juli 2019 - 08:19

Equinor, Korea National Oil Corporation (KNOC) og det koreanske kraftselskapet Korea East-West Power (EWP) har etablert et konsortium til å utvikle det flytende havvindprosjektet Donghae 1 utenfor Ulsan i Sør-Korea.

Det skriver Equinor i en pressemelding i dag . 

Konsortiet starter nå utviklingen av en flytende vindpark på 200 MW som skal lokaliseres i nærheten av Donghae naturgassfelt som opereres av KNOC utenfor kysten av Ulsan i Sør-Korea, heter det videre.

Konsortiet vil gjennomføre mulighetsstudie for vindparken, inkludert bruk av Donghae 1-plattformen som substasjon i en eventuell vindpark, skriver selskapet.

Avhengig av resultatene fra mulighetsstudien, kan konsortiet starte byggingen av en flytende havvindpark i 2022 med mulig oppstart av elektrisitetsproduksjon i 2024.

Verdens største

– Vi er svært fornøyd med å være en del av partnerskapet som skal jobbe for å realisere den første flytende havvindparken i Asia, sier Stephen Bull, direktør for vindkraft og karbonfangst i Nye energiløsninger i meldingen fra Equinor.

Han sier at dersom de lykkes med å realisere prosjektet, vil det flytende havvindprosjektet Donghae bli verdens største flytende havvindpark, over dobbelt så stort som Hywind-Tampen-prosjektet på norsk sokkel.

– Et flytende havvindprosjekt på denne størrelsen kan bidra til å gjøre flytende havvind enda mer konkurransedyktig i fremtiden, sier Bull ifølge meldingen.

Som Teknisk Ukeblad skrev i februar i år, inngikk Equinor og KNOC en intensjonsavtale for å undersøke mulighetene for kommersiell utvikling av flytende havvind i Sør-Korea. 

– Sør-Korea har stort potensial og tilbyr attraktive muligheter innen havvind. Vi er glade for å inngå en intensjonsavtale med KNOC for å styrke samarbeidet vårt. Vi ser fram til å vurdere hvordan vi kan utvide porteføljen vår ytterlige innenfor havvind og bidra til å utvikle fornybar energi i Sør-Korea, uttalte Bull, den gang.

Les også

Norsk kompetanse kan bli ledende i fremtidens flytende havvindnæring

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.