ENERGI

Equinor har investert milliarder i Russland

– Vi følger sanksjonene mot Russland nøye, uttaler Equinor.

Samtidig som Norge har innført sanksjoner mot Russland, har Equinor investert over 2 milliarder kroner i landet.
Samtidig som Norge har innført sanksjoner mot Russland, har Equinor investert over 2 milliarder kroner i landet. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
12. feb. 2019 - 07:47

Parallelt med at Norge har innført sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim, har Equinor investert milliarder i landet.

Fra 2014 til 2017 har selskapet investert 2,2 milliarder kroner i nabolandet i øst, ifølge en gjennomgang Aftenposten har gjort av Equinors regnskaper.

2014 er samme år som Norge innførte sanksjoner som svar på at Russland annekterte Krim-halvøya.

– Vi følger sanksjonene mot Russland nøye. Det vi gjør, er helt klart innenfor det som en kan gjøre, sier konserndirektør Torgrim Reitan, som har ansvar for Equinors internasjonale virksomhet.

Sanksjoner spesielt rettet mot olje

Equinor, som den gangen het Statoil, var ett av selskapene i Norge som ble spesielt rammet. Selskapet samarbeidet med den russiske oljegiganten Rosneft, og sanksjonene var særlig rettet mot olje- og gassindustrien.

Ettersom Equinor også er børsnotert i USA, holder amerikanske myndigheter øye med om selskapet overholder sanksjonene. Reitan sier det er tett kontakt med myndighetene i EU, Norge og USA.

– Vi holder oss orientert om hvordan sanksjonene skal forstås og hva slags utvikling vi kan se for oss, sier han og understreker at selskapet holder seg unna virksomhet som omfattes av sanksjonene.  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.