ENERGI

Equinor får ikke subsidier i New York – havvindprosjekter er i fare

Equinors gigantiske havvindprosjekt på USAs østkyst er rammet av enorme kostnadsøkninger. Nå avviser New York ønsket om større subsidier og bedre vilkår, skriver DN.

Det kan brenne et blått lys for Equinors havvind-prosjekter i New York. Bildet er fra Hywind Scotland.
Det kan brenne et blått lys for Equinors havvind-prosjekter i New York. Bildet er fra Hywind Scotland. Foto: Equinor
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
13. okt. 2023 - 08:12

De tre store havvindprosjektene utenfor delstaten New York i USA skulle vise Equinors fornybarambisjoner og omstillingen til en grønnere fremtid. De har havnet i alvorlige økonomiske problemer etter enorme kostnadsøkninger.

Tidligere i år sendte Equinor og partner BP en henvendelse til delstatsmyndighetene i New York hvor de ba om bedre rammebetingelser. Torsdag kom svaret, melder DN.

– New York State Public Service Commission avslo i dag søknader fremmet av en gruppe havvindselskaper, og en interesseorganisasjon for fornybar energi, som søker milliarder av dollar i ekstra midler for fire foreslåtte havvindprosjekter og 86 landbaserte prosjekter, skriver kommisjonen, ifølge DN.

Kommisjonen har vurdert konsekvensene av forslagene som ble fremmet, og konkluderer med at det ville ført til en høyere strømregninger for kundene.

– De forespurte endringene i kontraktene ville ha medført justeringer som ligger utenfor den konkurransedyktige anbudskonkurransen. Den typen lettelser er fundamentalt uforenlig med kommisjonens langvarige politikk, uttaler kommisjonens leder Rory M. Christian, ifølge DN.

De tre havvindprosjektene det dreier seg om, er Empire Wind med to faser, hvor den første fasen er på 816 MW og fase to på 1,3 GW, og Beacon Wind – som har en kapasitet på 1,2 GW.

Les også

Equinor vant kjempekontrakt for havvind i New York

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.