ENERGI

Equinor fant olje og gass i Nordsjøen

– Et av årets største funn.

Equinor og partnerne har funnet olje og gass i Echino Sør i Nordsjøen, med utvinnbare ressurser på opptil 100 millioner fat olje og gass.
Equinor og partnerne har funnet olje og gass i Echino Sør i Nordsjøen, med utvinnbare ressurser på opptil 100 millioner fat olje og gass. Illustrasjon: Equinor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
6. nov. 2019 - 07:47

Equinor og partnerne ExxonMobil, Idemitsu og Neptune melder at de har funnet olje og gass i letebrønnen Echino Sør ved Fram-feltet i Nordsjøen. Funnet blir også bekreftet av Oljedirektoratet

Utvinnbare ressurser er anslått til mellom 38 og 100 millioner fat olje og gass.

– Vi gjør et av årets største funn i det aller mest modne området på norsk sokkel, ikke langt fra Troll-feltet. Det viser hvilke muligheter som fortsatt finnes for verdiskaping og inntekter fra denne næringen, sier letedirektør for norsk og britisk sokkel i Equinor, Nick Ashton, i en pressemelding.

Knyttes trolig til Troll-Fram-området

Funnet vil trolig knyttes opp mot eksisterende infrastruktur i Troll-Fram-området, men først skal det bores en avgrensningsbrønn på funnet, opplyser OD. 

Echino Sør ble boret 3,2 kilometer sørvest for Fram-feltet.

Equinor skriver at styrket områdekunnskap og investering i nye data har gitt økt tro på letemulighetene i denne delen av nordlige Nordsjøen.

– Etter mer enn femti år med geologiske undersøkelser på norsk sokkel så lærer vi stadig nye ting og vi finner hydrokarboner hvor vi tidligere ikke trodde det fantes. Ved hjelp av eksisterende infrastruktur kan disse ressursene utvinnes med god lønnsomhet og lav CO2-intensitet, sier Ashton.

Les også

Her er de største funnene på norsk sokkel i 2023

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.