KRAFT

Engevik slutter i Vestavind Offshore

BYTTER VIND-BEITE: Tore Engevik slutter som administrerende direktør i Vestavind Offshore. Nå skal han bli vind-direktør i Aibel.
BYTTER VIND-BEITE: Tore Engevik slutter som administrerende direktør i Vestavind Offshore. Nå skal han bli vind-direktør i Aibel. Bilde: Jannicke Nilsen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
6. des. 2011 - 12:53

Tore Engevik slutter som administrerende direktør i Vestavind Offshore for å bli direktør for det nye forretningsområdet Vind i Aibel.

– Veldig spennende

Engevik sier til Teknisk Ukeblad at han tok et verdivalg for noen år siden om å jobbe med fornybar energi, og at han da fant sin havn i Vestavind Offshore. Når han nå fikk en så spennende forespørsel fra Aibel, følte han ikke han kunne si nei til å prøve noe nytt:

– Aibel er det selskapet som synliggjør sin satsing på vind best, og lykkes innen nisjen. De er engasjert på høyt nivå, og dette er en internasjonal satsing hvor jeg får være med og bygge opp noe nytt fra bunnen av. Det er veldig spennende, og jeg gleder meg, sier Engevik til Teknisk Ukeblad.

Engevik: Tror havvind blir billigere enn landvind

Engevik forteller at Anne-Grete Ellingsen er konstituert som direktør i Vestavind Offshore, men at han blir sittende til han begynner i Aibel rundt påsketider.

Tror på vekst

Aibel har stor tro på sitt nye forretningsområde, og ser muligheter for flere vindparkkontrakter til havs både fra Tyskland og Storbritannia.

Sin første vindkontrakt fikk de tidlig i august. Den innebærer bygging av konverteringsplattformen Dolwin 2 til et vinparkområde på tysk sektor i Nordsjøen.

Les mer om kontrakten til 1,7 milliarder her: Kontrakt til 1,7 milliarder

Lang erfaring

Før Engevik begynte i Vestavind Offshore i 2010 var han 18 år i Aker-konsernet, hvor han hadde lederoppgaver i flere prosjekter offshore og var leder for Aker Elektro i sju år. Han har utdanning fra Bergen ingeniørskole og Agder distriktshøgskole.

– Engevik har lang og relevant erfaring. Han har derfor det beste utgangspunktet for å lede selskapets nye forretningsområde, sier administrerende direktør Jan Skogseth i Aibel i en pressemelding.

Vestavind

Vestavind Offshore ble etablert i 2009 fordi de ønsket å bidra til å øke bruken av fornybare energikilder gjennom både å utvikle og produsere klimavennlig energi.

I september 2009 fikk de konsesjon til å bygge Norges første fullskala offshore vindkraftanlegg: Havsul I.

Les mer:

Vattenfall får Havsul 1-kontrakt

Skal samarbeide om Havsul 1

Grønt lys for Vestavind

Norges første havvindpark: Jakter på leverandør

Ja til Havsul I

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.