Her er en mulig utvikling av Barentshavet, slik North Energy har sett det for seg. Men Det internasjonale energibyrået, IEA, tror gassen kan bli for dyr sammenlignet med andre gassrike steder i verden. (Bilde: North Energy)
EKSTRA

IEA NORSK OLJE OG GASS

Energibyrået mener det er plass til norsk olje og gass. Men det kan være ett unntak

Fordi det er for dyrt.

Mens norske myndigheter deler ut mer leteareal til oljeselskapene i Barentshavet, hardner det seg til i klimaspørsmålet: Hvilke olje- og gassressurser bør utvinnes i fremtiden for at de ambisiøse klimamålene fra Paris skal nås?

Ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) kan Norges nordligste gassressurser være bra i et miljøperspektiv. Men det vil bli vanskelig rent økonomisk, ifølge direktør for bærekraftig energi og teknologi – og tidligere energiminister i Tunisia – Kamel Ben Naceur.

– Utvikling av gassressursene i Barentshavet vil nok være blant verdens mest miljømessig bærekraftige. Men det er mer utfordrende rent økonomisk enn andre gassressurser i verden, sier Naceur i et intervju med Teknisk Ukeblad.

Norge vs Qatar, Turkmenistan og Iran

Ifølge Oljedirektoratet er det betydelige ressurser igjen på norsk sokkel. Siden oppstarten for 50 år siden er under halvparten av petroleumsressursene produsert og solgt. Av de tre havområdene på sokkelen, er det Barentshavet som har mest olje og gass igjen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@tu.no

Allerede medlem?