PROSJEKTER

Enda flere forsinkelser på fylkesvei 42 i Blakstadkleiva

Veiprosjektet i Froland i Agder blir ytterligere forsinket på grunn av deformasjon og bevegelser i fjellskjæringen mot veien.

Oversikt over veiprosjektet på fylkesvei 42 Blakstadkleiva i Froland. Det rasfarlige området er i venstre kant av bildet. Mye av veiprosjektet oppover mot høyre i bildet nærmer seg ferdigstillelse.
Oversikt over veiprosjektet på fylkesvei 42 Blakstadkleiva i Froland. Det rasfarlige området er i venstre kant av bildet. Mye av veiprosjektet oppover mot høyre i bildet nærmer seg ferdigstillelse. Foto: Jone Strømsvåg
22. aug. 2022 - 09:51

– Vi kommer ikke til å klare å åpne veien for trafikk 1. september, slik vi meldte om 25. mai. Det beklager vi overfor beboere og trafikanter, men vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten for verken arbeidere eller trafikanter, sier prosjektansvarlig Siri Thorvaldsen Vevstad i en pressemelding.

Sprekkene midt i bildet viser hvor det må renskes i fjellskjæringen. <i>Foto:  Jone Strømsvåg</i>
Sprekkene midt i bildet viser hvor det må renskes i fjellskjæringen. Foto:  Jone Strømsvåg

I mai i år ble det meldt om flere forsinkelser for prosjektet. Og nå blir det mer.

– Før deformasjon og sprekkdannelsen skjedde, lå vi godt an til å åpne veien for trafikk som planlagt og varslet tidligere i vår. Vi må gjennomføre sikringen av dette fjellpartiet på en trygg og kontrollert måte, slik at sluttresultatet skal bli bra. Da må vi nå ta ned en god del ekstra bergmasser i et avgrenset område i tiden framover, sier Vevstad i meldingen.

– Vi kan ikke si noe konkret om hvor lang tid det tar. Vi kommer med tilbakemelding om åpning for trafikk så raskt det er mulig og minst to uker før åpning. Vi har siden sprekkdannelsen oppstod jobbet med å få kontroll på bergskjæringen, slik at videre arbeid kan foregå sikkert. I dag har vi en ganske god oversikt over hvor store fjellmasser vi må ta ned, men arbeidet er tidkrevende og kan endres raskt. Av den grunn går vi ikke ut med åpningsdato for trafikk nå, sier Vevstad.

Bildet viser en sprekk i veien ved byen Chirschurch i New Zealand etter jordskjelvet i 2010.
Les også

Ny forskning: Hvordan stopper jordskjelv?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.