BLOG

Én uke til Windows Phone 7

Vi er nok ikke de eneste som gleder oss til å få en helt ny mobilplattform å leke med. Ventetiden er snart over.

4. okt. 2010 - 14:14

I juni kom gladnyheten om at Microsofts kommende mobilplattform Windows Phone 7 skulle slippes løs i oktober. Forrige måned fikk vi også nyss om den nøyaktige datoen: 11. oktober.

De siste dagene har denne datoen gått igjen hos en rekke andre medier, som har fått bekreftet at Microsoft lanserer Windows Phone 7 samtidig i Europa (London) og USA (New York) om nøyaktig én uke.

Nøyaktig hva vi kan forvente oss på lanseringen, tør vi ikke gjette på. Men vi er rimelig sikre på at både Samsung, HTC og LG klør i fingrene etter å lansere sine første Windows Phone 7-modeller.

Windows Phone 7 er ikke noen erstatning for Microsofts businessorienterte plattform Windows Mobile, som skal leve videre side om side med det nye operativsystemet. WP7 skal i hovedsak være en konkurrent til Apples iOS, Googles Android og Nokias kommende Symbian^3-plattform.

Dette innebærer at det legges mye vekt på multimedieinnhold og apps, og Microsoft har gått aktivt inn for å lokke utviklere til å skrive for plattformen.

Er det klart for Norge?

I disse dager rulles betalingsløsningene for Android Market ut i Norge, to år etter lanseringen av den første Android-telefonen.

Noe av det mest spennende med Windows Phone 7-slippet blir derfor å se om Microsoft har prioritert en fungerende applikasjonsbutikk i Norge. Vi tok kontakt med Microsoft i forrige uke for å forhøre oss om dette, og fikk følgende svar: - Takk for interessen. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon etterhvert.

Hvordan vi skal tolke dette, får vi vel svar på etterhvert..

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.