KARRIERE

En magnet på ingeniørstudenter

Norconsult ble nylig kåret til den mest attraktive arbeidgiveren av ingeniørstudentene i Norge. Vi har tatt en prat med konsernsjef Egil Hogna.

Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult leder selskapet som er mest attraktivt blant norske studenter.
Konsernsjef Egil Hogna i Norconsult leder selskapet som er mest attraktivt blant norske studenter. Foto: Jan M Moberg
Jan M. MobergJan M. MobergTeknologiredaktør
4. juli 2024 - 17:00

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

– Vi er helt avhengig av å tiltrekke oss de største talentene, så det å være populær blant dem, betyr mye for oss, sier Norconsult-sjef Egil Hogna.

Selskapet ble nylig – og nok en gang – kåret av ingeniørstudentene i Norge til den mest attraktive arbeidsgiveren både i byggebransjen generelt og blant rådgiverne. 

Selv om ingeniørene er den dominerende yrkesgruppen i Norconsult, er Hogna på kontinuerlig jakt etter kompetanse også innen en rekke andre fagområder. Et eksempel på akkurat det er at denne episoden av Teknisk Sett er spilt inn på Norconsults kontor i Telegrafen i Kvadraturen i Oslo sentrum, en lokasjon som også kjennetegnes som konsernets «arkitektkontor». Nettopp arkitektene er en viktig yrkesgruppe som er tidlig inne i svært mange av konsernets oppdrag. 

Norconsult er i dag Nordens fjerde største selskap innen rådgivende ingeniører. 

Sammenligner KI med en spikerpistol

Blant temaene i denne episoden er trøbbel med store utbygginger, deriblant samferdsel. Ikke minst etter et stort etterslep fra manglende vedlikehold. I tillegg kommer tilpasninger av prosjekter som følge av krisene innen energi, klima og natur. Og vi snakker selvsagt om kunstig intelligens (KI).

– Kunstig intelligens er et verktøy. Mens du før hadde hammer og spiker, har du plutselig en spikerpistol. Det krever litt å lære å bruke den, men så påvirker den produktiviteten din mye, sier Hogna.

 

Blir styreleder på BI

Selv er Hogna sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra Insead. Han har en mangfoldig karriere fra konsulentselskapet McKinsey & Co, Yara, Sapa og Norsk Hydro. 

Som om ikke det er nok, inntar han 1. august rollen som styreleder ved økonomenes høyborg BI. 

Ifølge FN-organer mangler nå fire av fem husholdninger i Gaza tilgang på drikkevann. Over 60 prosent av boligene er helt ødelagt. Ingeniør uten grenser bidrar med en begrenset innsats der det handler om å skaffe '
Les også

En skremmende bruk av KI-teknologi i en krig hvor alle taper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.