Elkem Solar permitterer

Stopper produksjonen i kort periode.

Elkem Solar permitterer
SLITER: Elkem Solar i Kristiansand sliter med å få endene til å møtes. Bilde: Elkem Solar

I forrige uke skrev Teknisk Ukeblad at Elkem Solar harHar tapt 2,2 milliarder på tre år . I dag kom beskjeden om at bedriften må stanse hele produksjonen i påvente av bedre tider.

Overkapasitet

Bedriften har 225 ansatte.

– Jeg forstår at dette kan skape engstelse hos våre ansatte, men Elkem Solar kommer til å fortsette å spille en viktig rolle i solindustrien. Det er en overkapasitet i solsektoren nå, og vi må justere produksjonen etter etterspørselen, sier direktør Trond Sæterstad i en pressemelding.

Les også:

REC-rekord før nedleggelse

Midlertidig

Bedriften melder at de ansatte skal fylle andre stillinger her i Norge og i utlandet i tiden fremover. Ansattrepresentant Terje Andre Hansen er med i dette arbeidet og håper de klarer å finne gode løsninger for alle det gjelder.

 – Det var selvsagt trist å motta beskjeden om behov for midlertidige permitteringer, men vi er i god dialog med ledelsen og er fornøyd med prosessen så langt, sier han.

Les også: Norsk kutteteknologi lykkes i Singapore

Scatec satser på afrikansk sol  

Tror på bedring

Fabrikken i Kristiansand produserer superrent silisium til bruk i wafere ved hjelp av en egenutviklet metallurgisk prosess. Produksjonskapasiteten er på rundt 6000 tonn i året.

Direktør Sæterstad har tidligere sagt til Teknisk Ukeblad at produksjonen skal økes, men at han ikke vet når dette skal skje.

Les også: Tror på ny solindustri i Glomfjord

Optimist

Han har likevel troa på at bedriften skal komme styrket ut av denne perioden.

– Vi tror markedet kommer til å vokse i fremtiden og mener vi har teknologi som gir oss en fordel foran andre produsenter. Vi kommer derfor til å være i en sterkere posisjon når markedet bedrer seg, sier han.

Les også: Opplever solskinn tross solkrise

Sølvpriser ødelegger for solceller