INDUSTRI

Elkem Solar permitterer

Stopper produksjonen i kort periode.

 SLITER: Elkem Solar i Kristiansand sliter med å få endene til å møtes.
SLITER: Elkem Solar i Kristiansand sliter med å få endene til å møtes. Bilde: Elkem Solar
19. sep. 2012 - 16:54

I forrige uke skrev Teknisk Ukeblad at Elkem Solar harHar tapt 2,2 milliarder på tre år . I dag kom beskjeden om at bedriften må stanse hele produksjonen i påvente av bedre tider.

Overkapasitet

Bedriften har 225 ansatte.

– Jeg forstår at dette kan skape engstelse hos våre ansatte, men Elkem Solar kommer til å fortsette å spille en viktig rolle i solindustrien. Det er en overkapasitet i solsektoren nå, og vi må justere produksjonen etter etterspørselen, sier direktør Trond Sæterstad i en pressemelding.

Les også:

REC-rekord før nedleggelse

Midlertidig

Bedriften melder at de ansatte skal fylle andre stillinger her i Norge og i utlandet i tiden fremover. Ansattrepresentant Terje Andre Hansen er med i dette arbeidet og håper de klarer å finne gode løsninger for alle det gjelder.

 – Det var selvsagt trist å motta beskjeden om behov for midlertidige permitteringer, men vi er i god dialog med ledelsen og er fornøyd med prosessen så langt, sier han.

Les også: Norsk kutteteknologi lykkes i Singapore

Scatec satser på afrikansk sol  

Tror på bedring

Fabrikken i Kristiansand produserer superrent silisium til bruk i wafere ved hjelp av en egenutviklet metallurgisk prosess. Produksjonskapasiteten er på rundt 6000 tonn i året.

Direktør Sæterstad har tidligere sagt til Teknisk Ukeblad at produksjonen skal økes, men at han ikke vet når dette skal skje.

Les også: Tror på ny solindustri i Glomfjord

Optimist

Han har likevel troa på at bedriften skal komme styrket ut av denne perioden.

– Vi tror markedet kommer til å vokse i fremtiden og mener vi har teknologi som gir oss en fordel foran andre produsenter. Vi kommer derfor til å være i en sterkere posisjon når markedet bedrer seg, sier han.

Les også: Opplever solskinn tross solkrise

Sølvpriser ødelegger for solceller  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.