Elkem med rekordinntekter og resultater i 2022

Elkems driftsinntekter endte i fjerde kvartal på 10,4 milliarder. Industriselskapet avsluttet fjoråret med historisk høye driftsinntekter og resultat.

Konsernsjef Helge Aasen i Elkem ASA forteller at 2022 er andre år på rad med rekordinntekter og resultater for selskapet. Bildet er fra en tidligere resultatfremleggelse.
Konsernsjef Helge Aasen i Elkem ASA forteller at 2022 er andre år på rad med rekordinntekter og resultater for selskapet. Bildet er fra en tidligere resultatfremleggelse. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
8. feb. 2023 - 07:31

Elkems samlede driftsinntekter var i fjor på 45,9 milliarder kroner, noe som er ny rekord for selskapet.

I kvartalsrapporten til Elkem kommer det fram at driftsinntektene for fjerde kvartal i fjor var 10,4 milliarder kroner, som var på linje med tilsvarende kvartal i 2021.

Brutto driftsresultat (EBITDA) for hele fjoråret utgjorde nesten 12,9 milliarder kroner, en økning på 65 prosent fra det foregående rekordåret 2021.

I fjerde kvartal utgjorde driftsresultatet 1,7 milliarder kroner. Det er en nedgang på 42 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal året før. Da endte resultatet på i overkant av 3 milliarder.

– 2022 er andre år på rad med rekordinntekter og resultater for Elkem. Dette er et resultat av selskapets sterke kostnads- og markedsposisjoner, samt gode leveranser fra hele vårt globale team, sier konsernsjef Helge Aasen.

Styret har foreslått et utbytte på 6 kroner per aksje, tilsvarende 40 prosent av årets resultat. Det gir en utbytteavkastning på 17 prosent basert på årets gjennomsnittlige aksjekurs.

(©NTB)

Helikopter lander på Goliat FPSO. Vår Energi økte omsetningen og tjente godt i fjerde kvartal 2024.
Les også

Nedgang for Vår Energi – utsetter storprosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.