MARITIM

Eksplosjonsfare i brennende russisk tråler i Tromsø

Den russiske tråleren Bukhta Naezdnik sto onsdag ettermiddag i brann ved kai i Breivika Havn i Tromsø.
Den russiske tråleren Bukhta Naezdnik sto onsdag ettermiddag i brann ved kai i Breivika Havn i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
25. sep. 2019 - 15:00

Brannvesenet har ikke kontroll på brannen i en russisk tråler som ligger til kai Tromsø. Gasser om bord kan eksplodere, opplyser politiet.

Tråleren Bukhta Naezdnik hadde et mannskap på 29. Alle var ved 12.30-tiden gjort rede for.

Politiet fikk melding om brannen klokken 10.59. Folk som oppholdt seg i nærheten av tråleren, ble evakuert på grunn av røyken. Det brant fortsatt i båten over tre timer etter at brannen oppsto.

– Slokkearbeidet pågår for fullt. Det er stor røykutvikling og åpne flammer. Det brenner i hydraulikkolje, tauverk og plast, opplyste operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB en time etter at brannen brøt ut.

Les også

Eksplosjonsfare

Røyken fra brannen driver nordover, og folk i området bør lukke vinduene, er oppfordringen fra politiet.

I 13-tiden opplyste innsatsleder Knut Slartmann til Nordlys at det ikke er kontroll, og at sikkerhetssonen rundt den brennende tråleren er utvidet. Han sier det kan bli aktuelt å trekke brannmannskapene ut av båten av hensyn til sikkerheten.

Innsatslederen forteller at det kan være eksplosjonsfare.

– Det er gasser om bord i båten som kan eksplodere, sier Slartmann.

Tolv til legevakt

Ifølge politiet er tolv personer sendt til legevakt for behandling av mulige røykskader.

– Et tosifret antall pasienter er ankommet sykehuset. Vi har foreløpig ikke informasjon om skadeomfang, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN).

Politiet opplyser imidlertid at det ikke er meldt om personskader.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.