DATATELE

Eks-statsminister skal lære opp IT-folk

PÅ VEI TIL TØNSBERG: Eks-statsminister og EU-tilhenger Göran Persson er hovedattraksjon på årets IT-ting.
PÅ VEI TIL TØNSBERG: Eks-statsminister og EU-tilhenger Göran Persson er hovedattraksjon på årets IT-ting. Bilde: Svenske Riksdagen

Göran Persson skal i åpningsforedraget på IT-tinget, tirsdag 18. september, snakke om hvordan utviklingen av EU påvirker unionens innbyggere, økonomisk, sosialt og kulturelt samt hvordan dette virker inn på Norge og norsk næringsliv.

Han skal også snakke om hvordan neste bølge av outsourcing og arbeidskraftsforflytning vil påvirke oss, og hvilke utfordringer og muligheter dette gir.

Kremlag til tinget

I tillegg til Persson kommer viktige opinionsskapere som Jonas Ridderstråle fra Handelshøyskolen i Stockholm; Kristin Clemet, daglig leder i Civita; Nick Jones, vice president i Gartner; Grete Sønsteby, direktør i Scatec; Shahzad Rana, styreformann i Questpoint og professor Janne Haaland-Matlary ved Universitetet i Oslo.

Nick Jones er faglig trekkplaster til IT-tinget. Det er også Jonas Ridderstråle, som sammen med sin makker Kjell Nordström (talte på IT-tinget i 2004) er en av verdens ledende forretningsguruer. Sammen har de skrevet bestselgere som «Funky Business» og «Karaoke Economy».

På IT-tinget vil Ridderstråle dele ny viten om hvilke krefter som påvirker den globale økonomien og den enkelte virksomhet, og hva som kjennetegner enkeltpersoner og bedrifter som lykkes med de nye rammevilkårene.

600 deltakere

Mer enn 600 næringslivsledere, IT-sjefer, ledere i offentlig sektor og IT-brukere er ventet til konferansen. Programmet for årets IT-ting omfatter 32 utstillere, 6 plenumsforedrag og 30 fordypningsforedrag fordelt på fem kategorier.

Årets paneldebatt, «På kollisjonskurs med download-generasjonen», tar opp hvordan neste generasjon av arbeidstakere stiller nye krav til tilgang på «privat» teknologi i jobben.

Arne Hjeltnes skal lede debatten

Et av de sentrale spørsmålene i debatten vil være om: «Sosiale nettverk, chat og blogg en mulighet, eller en trussel, for virksomheten».

Kjendisen og TV2-programlederen Arne Hjeltnes skal styre debatten med debattanter som Vibeke Mohn Herberg, leder i Elevorganisasjonen, Erik Solheim, prosjektleder i NRK, Berit B. Solstad i Kripos og Harald Næss, IT-direktør for Oslo Børs.

Den viktigste konferansen

Fordypningstemaer på IT-tinget er ledelse, innovasjon og bedriftskultur, utvikling av e-forvaltning, teknologi og trender samt løsninger i praksis.

– IT-tinget har med årene blitt en av de aller viktigste konferansene for de som er opptatt av samspillet mellom teknologi, organisasjoner og mennesker. Jeg forventer at årets sterke program vil bidra til å styrke konferansens posisjon ytterligere, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i ErgoGroup.

Se hva som skjedde under fjorårets IT-ting

Se Nytt på nytt-generalen og komiker Jon Almås Jon Almås gjøre narr av databransjen under fjorårets IT-ting i Tønsberg.

Se IT-kjendisene under fjorårets årets IT-ting

Alt om fjorårets IT-ting; IT-toppene samlet under ett tak

Se hvem som ble kåret til fjorårets nettbutikk

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.