PROSJEKTER

E6: Nye Veier har lyst ut konkurransen om Berkåk-Vindåsliene

Byggingen av 15 kilometer ny E6 er ute i markedet. Antatt verdi: 2,4 milliarder kroner.

Skisse av ny E6 ved Berkåk.
Skisse av ny E6 ved Berkåk. Illustrasjon: Nye Veier
26. sep. 2022 - 08:37

E6 Berkåk-Vindåsliene er en del av det tidligere prosjektet E6 Ulsberg-Vindåsliene. Etter at Nye Veier avsluttet samarbeidet med entreprenørselskapet FCC Construcción i september 2021 ble Ulsberg-Vindåsliene delt i to entrepriser: Nedgård-Berkåk og Berkåk-Vindåsliene.

25. september ble prosjektet E6 Berkåk-Vindåsliene lagt ut på Doffin.

Det er en totalentreprise. Den som får oppdraget skal bygge og har garantiansvar for ny E6 mellom Berkåk og Vindåsliene.

Anslått totalverdi er 2,4 milliarder kroner.

Omfang: Rundt 15 kilometer ny E6, og omtrent like mange kilometer med lokal- og fylkesveier. Det blir flere bruer og en fylkesveitunnel på cirka 800 meter.

E6 bygges for det meste som ny firefeltsvei med H3-standard fra parsellstarten i sør ved Berkåk og til Vindåsliene. Gjennom selve Vindåsliene blir det fire kilometer vei med H2-standard med forbikjøringsfelt begge veier.

Planlagt byggestart er 4. kvartal 2023. Prosjektet er planlagt ferdig 1. juli 2027.

Konkurranse med forhandling

Nye Veier akter å plukke ut mellom tre og fem leverandører som skal forhandle om oppdraget. Tilbud som overstiger Nye Veiers budsjettramme kan bli avvist. Dersom alle tilbudene skulle overstige budsjettet, så forbeholder Nye Veier seg retten til å endre kravene til veistandard for hele eller deler av strekningen.

Utbyggingsselskapet vil vektlegge forskjellige kriterier på denne måten:

  • Gjennomføring: 30 %
  • Kostnadsoptimalisering: 20 %
  • Pris: 50 %

Nye Veier har satt noen kriterier for å begrense antallet leverandører, og det gjelder vurdering av referanseprosjekter, som vil bli vektet på forskjellig vis.

De tre, fire eller fem leverandørene som oppnår høyest samlet poengsum for bør-kravene til Nye Veier blir invitert til å levere tilbud. Hvis det ikke blir minst tre kvalifiserte leverandører, så vil selskapet invitere to leverandører til å lever tilbud.

Leverandører som velges ut til å gi tilbud, og som deltar uten å bli tildelt kontrakt, vil kunne kreve en kompensasjon på 7,5 millioner kroner.

Og frist for å melde seg på til prekvalifisering for oppdraget er 3. november.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.