BRUER

E6 Kolomoen: Rosa bru for ellevte gang

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte, sier Cato Løkken i Vegvesenet.

Kolomoen bru i Stange går over E6.
Kolomoen bru i Stange går over E6. Foto: Jens Edgar Haugen
30. sep. 2020 - 05:56

Fra og med torsdag 1. oktober og ut måneden blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. For ellevte året på rad støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år.

Bilde fra 1988 da Væretunnelen på E6 ble åpnet. Nå er den moden for utbedringer.
Les også

Vegvesenet må gjøre jobben etter Nye Veier-forsinkelse

Lang tradisjon med lyssetting

I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999.  Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge.

Her i Norge har flere byggverk vært lyssatt, blant annet Keplerstjernen ved Gardemoen, Holmenkollen i Oslo og Slottsfjellet i Tønsberg. I Innlandet har blant annet stupetårnet på Hamar, Jutulporten i Vågå og Banken i Lillehammer vært opplyst i rosa. I år vil også deler av Mjøstårnet i Brumunddal bli rosa.

Bente Johnsen Aase er avdelingsdirektør for kontrakt og marked i drifts- og vedlikeholdsdivisjonen.
Les også

Vegvesenet svartelister selskap: – Oppsiktsvekkende

– En glede å støtte

Statens vegvesen har støttet Rosa Sløyfe-aksjonen hvert år siden 2010 ved at Kolomoen bru over E6 i Stange er farget rosa i hele oktober.

– Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15 000 biler Kolomoen, enten på E6 eller på riksvei 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 465.000 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen.

– Rosa sløyfe er fortsatt viktig for å sette dagsorden for kvinner og menn som får brystkreft. At Statens vegvesen for ellevte året på rad velger å vise solidaritet med de som er berørt av brystkreft og deres familier, synes vi er flott. Det er en symbolhandling som betyr mye for mange, spesielt i år på grunn av koronautbruddet.  Mange kreftpasienter er i en risikogruppe og må være ekstra forsiktige, og opplever koronasituasjonen som ekstra utfordrende. Derfor er det kanskje enda viktigere å viser solidaritet og støtte i år, både til pasienter og pårørende, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Berit Jevnaker.

 

Fornøyde prosjektledere og byggeledere i Statens vegvesen. Fra venstre: Terje Nystrøm, John Kjeken, May Bente Hiim Sindre, Øyvind Storløkken og Tom Heldal Larsen.
Les også

Nå er bruene støpt ferdig på ny E16 over Sollihøgda

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.