BRUER

E6 Gudbrandsdalen: Ny og bredere bru over Ula står ferdig

Fredag markerte Vegvesenet at det ti måneder lange prosjektet på E6 på Selsverket er ferdig.

Nye Ula bru på E6 på Selsverket i Gudbrandsdalen. Fv. Endre Solberg og Renate Hagelien, Stian Brenden Maskinservice, prosjektleder Vegar Antonsen, byggeleder Henrik Eineteig Wedum og seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen, samt virksomhetsleder Rune Grindstuen og ordfører Eldri Siem, Sel kommune.
Nye Ula bru på E6 på Selsverket i Gudbrandsdalen. Fv. Endre Solberg og Renate Hagelien, Stian Brenden Maskinservice, prosjektleder Vegar Antonsen, byggeleder Henrik Eineteig Wedum og seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen, samt virksomhetsleder Rune Grindstuen og ordfører Eldri Siem, Sel kommune. Foto: Eli Ramstad, Statens vegvesen
7. des. 2020 - 05:58

E6 på Selsverket har fått ny, bredere bru over elva Ula. I tillegg er krysset nord for brua bygd om og blitt mer oversiktlig. Nå er det både tryggere og enklere å ta seg fram på E6 og i nærmiljøet for kjørende, gående og syklende, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

15. august 2022 kollapset Tretten bru.
Les også

Havarikommisjonen: Tretten bru burde vært stengt etter kontroll i 2016

Smal, gammel bru og uoversiktlig kryss

Gamle Ula bru på E6 var så smal at to tungbiler knapt kunne møtes uten at speilene tok inni hverandre. Det førte ofte til kraftige nedbremsinger og farlige situasjoner. I tillegg var et uoversiktlig kryss mellom E6 og en kommunal vei rett nord for brua med på å skape trafikkfarlige situasjoner.

Vis mer

– Dette området er blitt karakterisert som et av de farligste punktene på E6 i Gudbrandsdalen. Vi er veldig glade og fornøyde over at vi endelig har fått gjort noe med det, sa seksjonsleder Jan Nørstegård under åpningsmarkeringen 4. desember. Han berømmet Stian Brenden Maskinservice for godt samarbeid og vel utført arbeid.

– Nå er det blitt bedre for de fleste her. Det er bedre for E6-trafikken som har fått ei bred bru. Krysset er flyttet så det er ikke farlig lenger, og forholdene for gående og syklende er blitt mye bedre. De har fått gang- og sykkelvei over brua og mulighet til å krysse E6 på en trygg måte på gang- og sykkelvei under brua.

Borerigg i tunnel
Les også

Én million kilo sprengstoff gikk med for å lage hull til ny E6-tunnel

Sikret vannkilde

Det viktigste med prosjektet for ordfører Eldri Siem er at det er blitt en trafikksikker vei gjennom kommunen.

– Vi har hatt noen situasjoner der lastebiler har stått med snuta ned i elva her. Nå har vi fått ei bru der de kan møtes på en sikker måte.

Siem trakk også fram sikringa av grunnvannskilden som har vært en del av prosjektet og et samarbeid mellom kommunen og Statens vegvesen.

– Når det har vært ulykker her har vi vært bekymra for at Ula og grunnvannskilden vår skulle bli forurenset. Det trenger vi ikke å være lenger. Nå blir alt vannet håndtert i et lukket system, sa hun.

Til slutt takket Siem for den nye, trafikksikre kryssløsningen nord for brua, inkludert bygginga av den kommunale veistubben i til knytning til krysset.

– Alt dette er veldig bra for kommunen og de som bor her, sa ordføreren under markeringen.

Politiet på stedet under rivingen av Tretten bru 19. august 2022.
Les også

Regjeringen vil ta regningen for brukollapsen på Tretten

Finpuss til våren

I løpet av denne uka kommer det siste rekkverket på plass på E6. Asfaltering av lokalveien og gang- og sykkelveien under brua må vente til våren. Det samme må istandsettingen av området rundt brua. Gang- og sykkelveien under brua kan likevel tas i bruk allerede nå. Den blir brøytet i vinter.

Fylkesvei 241 Buskerud
Les også

Konkurrent mener entreprenøren ikke er kvalifisert til å bygge vei

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.