PROSJEKTER

E18 Rugtvedt-Langangen: Nye Veier har signert kontrakt med Eiffage

Nye Veier har signert kontrakt med det franske entreprenørselskapet Eiffage Génie Civil om å bygge ny firefeltsvei på strekningen E18 Rugtvedt-Langangen.

Kontrakten for E18 Rugtvedt-Langangen signeres av Eiffage og Nye Veier.
Kontrakten for E18 Rugtvedt-Langangen signeres av Eiffage og Nye Veier. Foto: Nye Veier
19. des. 2020 - 10:41

Tidligere i høst ble det klart at Nye Veier gikk videre til konkretisering med det franske selskapet. På rådgiversiden har Eiffage med seg AFRY og Greisch.

Adm. dir. i Nye Veier, Anette Aanesland, med signert kontrakt. Kontraktsmøtet holdes på Teams med representanter fra Nye Veier og den franske totalentreprenøren Eiffage. <i>Foto:  Nye Veier</i>
Adm. dir. i Nye Veier, Anette Aanesland, med signert kontrakt. Kontraktsmøtet holdes på Teams med representanter fra Nye Veier og den franske totalentreprenøren Eiffage. Foto:  Nye Veier

– Vi har fått en kompetent og solid entreprenør med bred internasjonal erfaring fra relevante prosjekter. I konkretiseringsfasen fikk Nye Veier bekreftet at Eiffage og deres rådgivere har satt seg svært godt inn i og forstår utfordringene i prosjektet, med både lange bruer og tunneler. Vi ser nå fram til å begynne samarbeidet om utbyggingen av E18 gjennom Porsgrunn, sier Anette Aanesland, adm. dir. i Nye Veier, i en pressemelding.

Les også

AFRY skal prosjektere E18 Langangen-Rugtvedt for Eiffage

Bærekraftig tilnærming

Utbyggingen av E18 Rugtvedt-Langangen skal CEEQUAL-sertifiseres for «Whole Project Award». Nye Veier stilte krav til oppnåelse på nivå «Good». Eiffage har i konkretiseringsfasen høynet ambisjonsnivået til «Excellent».

Vis mer

– Som byggherre vil Nye Veier gå foran og i størst mulig grad ivareta klima og miljø både i planlegging og utbygging av vei. CEEQUAL-sertifiseringen forutsetter en bærekraftig tilnærming og at man identifiserer risikoer og muligheter. Eiffage har vist oss hvordan de gjennom anleggsgjennomføringen skal bidra til å redusere utslipp til vann og grunn og ivareta biologisk mangfold. De har også planer for hvordan man kan begrense anleggstransport og på den måten skåne miljø og samtidig ivareta HMS, sier Aanesland.

Strekningen E18 Rugtvedt-Langangen er om lag 17 kilometer lang, og utbyggingen har en kontraktsverdi på rundt 4,9 milliarder kroner eks. mva. Det er et komplekst prosjekt med blant annet store brukonstruksjoner og tunneler. Prosjektet inkluderer bygging av den nye Grenlandsbrua. Utbyggingen vil løse de store utfordringene med trafikkavviklingen gjennom Porsgrunn.

Jarand Rystad er grunnlegger av analyse- og rådgivingsselskapet Rystad Energy. Her er han under fremleggingen av en rapport om utslippseffekten av produksjonskutt på norsk sokkel i 2021.
Les også

Jarand Rystad: – Det ble kanskje litt vel mye titting på stjernene

Digital prosess

Ny Grenlandsbru hører med i prosjektet. <i>Illustrasjon:  Nye Veier</i>
Ny Grenlandsbru hører med i prosjektet. Illustrasjon:  Nye Veier

– Det har vært en god og grundig konkretiseringsfase og det er gledelig at vi nå signerer kontrakten. Den nye firefeltsveien vil gi et større bo- og arbeidsmarked, redusere reisetiden og øke trafikksikkerheten. Den vil legge til rette for god vekst og utvikling i Grenlandsregionen, sier utbyggingsdirektør Johan Arnt Vatnan i Nye Veier i meldingen.

Utbyggingen av E18 Rugtvedt-Langangen består av tre delparseller. Delparsellene E18 Lanner-Langangen og E18 Rugtvedt-Kjørholt er byggeklare. Her skal entreprenøren detaljprosjektere før byggestart. På delparsellen E18 Kjørholt-Preståsen skal Eiffage og Nye Veier inn i en samhandlingsfase for å optimalisere prosjektet og utarbeide detaljreguleringer for nye kryssløsninger og kryssing av Skjelsvikdalen. 18. november varslet Nye Veier start av arbeid med detaljreguleringsplan for Kjørholt-Preståsen.

Stadig flere småbarnsforeldre tar i bruk sykkel fremfor bil som transportmiddel når de skal frakte barn til barnehage eller skole.
Les også

Sykkel eller elbil – hva løser klimakrisen?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.