SAMFUNNPOLITIKK

DSB informerer for dårlig

Varsler full gjennomgang av egne risikoanalyser.

DSB varsler nå at de vil gjennomgå sine rapporter om nasjonalt risikobilde for å bli klarere. Men det er ikke første gang direktoratet kritiseres for vag informasjon. FOTO: NTB scanpix
DSB varsler nå at de vil gjennomgå sine rapporter om nasjonalt risikobilde for å bli klarere. Men det er ikke første gang direktoratet kritiseres for vag informasjon. FOTO: NTB scanpix Bilde: NTB scanpix

Informasjon om usikkerheten rundt risikoen for blant annet terrorangrep har vært for dårlig, innrømmer Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Full gjennomgang

– Vi ser at vi har et behov for å kommunisere usikkerhet bedre enn vi har gjort til nå. Vi er i ferd med å ta grep for å tilpasse oss det, sier avdelingsleder Erik Thomassen ved direktoratets analyseavdeling til Aftenbladet.

Thomassen opplyser at direktoratet nå vil ta en full gjennomgang av sine årlige nasjonale risikoanalyser.

Les også:

Refser norsk risikoarbeid  

NVE kritisk til risikorapport

Misvisende og ubrukelig

Terje Aven, professor i risikostyring og samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger, kritiserte i samme avis mandag 22. juli-kommisjonens rapport for å lene seg til det han beskriver som en svært foreldet, misvisende og ubrukelig tenkning knyttet til risiko og risikoanalyser.

Aven mener hovedproblemet med DSBs analyser er at de ikke på en god nok måte får fram betydningen av overraskelsen, det ukjente.

TU mener: LEDER: Norge er ikke beredt

Les mer om samfunnssikkerhet:

Vil prioritere mobildekning for viktige personer

Slik kan hackere mørklegge Norge  

Dårlig forberedt på havstigning

Slik kriger Norge på nett

DSB: – Krisehåndtering kan ikke baseres på mobil

DSB ber om risikoanalyse etter kabelbrudd

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.