ASKØY

Døde av blodforgiftning som følge av campylobacter-bakterier

Over 2.000 askøyværinger har blitt syke av drikkevannet i kommunen.

Det er påvist DNA fra campylobacter hos kvinnen som døde, og campylobacterbakterier har trolig ført til en tarminfeksjon som har medført blodforgiftning, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag.
Det er påvist DNA fra campylobacter hos kvinnen som døde, og campylobacterbakterier har trolig ført til en tarminfeksjon som har medført blodforgiftning, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag. Foto: Wikimedia Commons / phil.cdc.gov (Creative commons-lisens)
27. juni 2019 - 14:52

En foreløpig obduksjonsrapport viser at en 72 år gammel kvinne fra Askøy døde av blodforgiftning som trolig fulgte av campylobacterbakterier.

Kvinnen døde på Haukeland universitetssjukehus 12. juni.

– Den foreløpige undersøkelsen konkluderer med at dødsårsaken trolig er blodforgiftning som følge av infeksjon. Det er påvist DNA fra campylobacter hos kvinnen, og campylobacterbakterier har trolig ført til en tarminfeksjon som har medført blodforgiftning, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Kvinnen hadde en annen alvorlig sykdom og svekket immunforsvar. Hun var derfor ekstra utsatt for infeksjoner og påfølgende blodforgiftning, ifølge politiet.

Stålet er skåret ut fra skroget på et utrangert supplyskip.
Les også

Bygger nytt med gammelt skipsstål – sparer 90 prosent av klimagasser

Etterforskes

Over 2.000 askøyværinger har blitt syke av drikkevannet i kommunen.

En ettåring døde også i juni. Også her viste den foreløpige obduksjonsrapporten at dødsfallet har sammenheng med en infeksjon som kan ha blitt forverret av campylobacter.

– Etterforskningen av drikkevannet pågår for fullt. Når det gjelder dødsfallene samkjører vi med fylkeslegen for å få avklart hvorvidt avdøde har fått forsvarlig helsehjelp, sier politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Susanne M. Nævermo-Sand i Celsa Nordic.
Les også

Det må legges til rette for raskere innfasing av hydrogen

Høydebassenget tømt

Høydebassenget på Askøy som har blitt identifisert som kilde for forurensningen av drikkevannet, ble tømt i helgen. Alt vannet ble tømt ut via avløpsnettet slik at det ikke kunne komme ut igjen på drikkevannsnettet.

Tirsdag var representanter fra kommunen på inspeksjon i det nedtappede høydebassenget. Kommunen mener bakterier fra dyreavføring har kommet inn i fjellbassenget via fjellsprekker.

Varaordfører Bård Espelid sa mandag at han håpet kommunens kokevarsel for drikkevannet kan oppheves i løpet av noen uker, men at det bare kan skje dersom de er 100 prosent trygge på vannet.

Kommunestyret på Askøy hadde torsdag sitt første ordinære møte etter smitteutbruddet i kommunen.

– Jeg beklager sterkt at kommunen ikke har greid å gi reint vann til mange av Askøys innbyggere. Jeg ønsker sterkt å si unnskyld, sa ordfører Terje Mathiassen på møtet, ifølge NRK.

Fredag møter Askøy kommune fylkesmann Lars Sponheim om drikkevannssaken. Fylkeslegen, miljøvernsjefen og beredskapssjefen fra Fylkesmannen i Vestland deltar på møtet.

– Nå er det i hvert fall seks dronepiloter i hvert politidistrikt, sier Daniel Kvalsund, som har vært med helt fra starten i 2019.
Les også

Politiet har satt rekord i funn av savnede ved hjelp av droner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.