GANG- OG SYKKELVEI

Dobbel feiring av nye gang- og sykkelveier

Nå kan de gå og sykle trygt i både Svelgen og Florø.

Det ble jubel da barna i første til fjerde klasse ved Svelgen skole fikk åpne den nye sykkel- og gangveien sammen med fylkesvaraordfører Natalia Golis.
Det ble jubel da barna i første til fjerde klasse ved Svelgen skole fikk åpne den nye sykkel- og gangveien sammen med fylkesvaraordfører Natalia Golis. Foto: Heidi Ravnestad/Vestland fylkeskommune
7. okt. 2022 - 13:21

 

Først ute med åpningsmarkering på onsdag var Svelgen i Bremanger kommune. Her har Vestland fylkeskommune bygget en kilometer ny gang- og sykkelvei mellom Breivika og Svelgen sentrum. Åpningsmarkeringen var like ved Svelgen skole. Første til fjerde klasse stilte med sang og stor entusiasme, og Golis gratulerte de unge med den nye veien, skriver Vestland fylke i en melding.

– For oss som planlegger Vestland, som dere skal vokse opp i, er det viktig at dere kan gå og sykle, og at dere kan komme dere trygt hjem fra skole og fritidsaktiviteter, sa Golis.

Det er bygd 250 meter fortau og 750 meter gang- og sykkelvei, i tillegg til fortau til idrettshuset. 600 meter av fylkesveien er lagt om for å få plass til gang- og sykkelveien. Det er også satt opp veilys på hele strekningen. Arbeidet er fullført av entreprenørfirmaet Magne Hafstad, etter at firmaet som startet på prosjektet gikk konkurs underveis.

Fra Bremanger til Kinn

På Brandsøy åpnet ordfører i Kinn, Ola Teigen, fylkesvaraordfører Natalia Golis og avdelingsdirektør infrastruktur og vei, Dina Lefdal, veien sammen med Tiril og Alexandra, som er naboer til den nye gang- og sykkelveien. <i>Foto:  Heidi Ravnestad/Vestland fylkeskommune</i>
På Brandsøy åpnet ordfører i Kinn, Ola Teigen, fylkesvaraordfører Natalia Golis og avdelingsdirektør infrastruktur og vei, Dina Lefdal, veien sammen med Tiril og Alexandra, som er naboer til den nye gang- og sykkelveien. Foto:  Heidi Ravnestad/Vestland fylkeskommune

Etter markeringen i Svelgen gikk turen videre til Brandsøyvegen i Kinn kommune. Her er gang- og sykkelveien forlenget med rundt 1,5 kilometer. Dermed er det nå sammenhengende gang- og sykkelvei fra Solheim og helt til Florø sentrum.

Arbeidet startet i januar i år og er utført av firmaet Entreprenørservice fra Førde. På deler av strekningen er det også bygd opp helt ny veibane. Fjellskjæringer er sprengt ut, og veien flyttet ut på fylling mot sjøen.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.