ENERGI

DN: Venter forsiktig svar på amerikanernes subsidiepakke

Blir ingen subsidiekonkurranse fra norsk side, ifølge Dagens næringsliv.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger frem det norske svaret på skattesubsidiene i Inflation Reduction Act på fredag formiddag.
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger frem det norske svaret på skattesubsidiene i Inflation Reduction Act på fredag formiddag. Foto: Hanna Johre
Jonas HøydalJonas HøydalJournalist
30. juni 2023 - 09:20

Fredag formiddag kommer næringsminister Jan Christian Vestre med regjeringens respons på subsidiepakken Inflation Reduction Act (IRA). 

DN erfarer at den norske planen ikke ventes å inkludere ekstraordinære subsidier eller skattekutt for grønn industri, lik det som gjøres i den amerikanske planen.

Amerikanernes skatteplan, som trådte i kraft i januar i år, investerer 300 mrd. dollar til underskuddsreduksjon. I tillegg kommer det en pott på 369 mrd. dollar øremerket energisikkerhet og klimaendringer.

Tidligere i vår etablerte regjeringen en arbeidsgruppe som skulle utforme en norske respons på den amerikanske planen, et slags tillegg til Industriløftet på 60 mrd. som ble lagt frem i fjor sommer.

Vestre har likevel understreket at eventuelt norsk svar på pakken ikke vil konkurrere med amerikanerne på skattekreditt. 

Næringsminister Jan Christian Vestre og Freyer-sjef Birger Steen møttes under næringslivskonferanse i Mo i Rana. Vestre på vei mot scenen for å snakke om grønn omstilling i næringslivet, mens Steen sitter helt til venstre.
Les også

Batterifabrikk må se langt etter støttekroner fra regjeringen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.