Toppsjef i Statnett

Disse vil bli toppsjef i Statnett

Maria Moræus Hanssen (55) ønsker å gå fra olje til fornybarbransjen.

Maria Moræus Hanssen (55) er tidligere deputy CEO i oljeselskapet Wintershall DEA. Gunnar Løvås (system og marked) og Håkon Borgen (teknologi og utvikling) sitter begge i Statnetts konsernledelse.
Maria Moræus Hanssen (55) er tidligere deputy CEO i oljeselskapet Wintershall DEA. Gunnar Løvås (system og marked) og Håkon Borgen (teknologi og utvikling) sitter begge i Statnetts konsernledelse.

Maria Moræus Hanssen (55) ønsker å gå fra olje til fornybarbransjen.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

I alt 11 kvinner og 12 menn har søkt på stillingen som ny konsernsjef i Statnett. 

Det kanskje mest kjente navnet på søkerlisten er Maria Moræus Hanssen (55), tidligere Deputy CEO og COO i oljeselskapet Wintershall DEA.

Det er også hele fem Statnett-direktører som står på søkerlisten. Disse er konserndirektørene Elisabeth Vike Vardheim (bygg og anlegg), Gunnar Løvås (system og marked), Håkon Borgen (teknologi og utvikling), Knut Hundhammer (CFO/konserndirektør for konsern og samfunn) og Sigbjørn Einar Hanem, direktør for teknologiutvikling. 

Gunnar Løvås startet i Statnett i 1999 og var konserndirektør i sju år, først for nettutvikling og siden for området strategi og samfunnskontakt. Fra 2014-2017 var han assisterende jernbanedirektør, før han begynte som konsulent i sitt eget selskap. Løvås er sivilingeniør fra Trondheim og har en doktorgrad i matematisk statistikk fra Oslo.

Løvås, Hundhammer, Borgen og Vardheim sitter alle i konsernledergruppen i Statnett. 

Konsernsjefen i SN Power på listen

Også Erik Knive (50) konsernsjef for det norskeide globale vannkraftselskapet SN Power er å finne på listen. Han startet sin yrkeskarriere innen telekommunikasjon, men gikk over til energisektoren og SN Power i 2005. For en måned siden ble det kjent at Scatec Solar kjøper SN Power for 10,9 milliarder kroner. 

– Her er det flere solide kandidater, både interne og eksterne. Vi er godt i gang med prosessen med å gå gjennom søknadene, og rekrutteringsbyrået Russel Reynolds har allerede startet samtaler. Dette er en omfattende og viktig jobb, og vi er sikre på at vi skal finne den rette personen, sier styreleder Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Må ha god samfunnsforståelse

– Statnett er viktig for at Norge skal klare å omstille energisystemet til en elektrisk fremtid, legge til rette for ny næringsutvikling og sørge for at landet har strøm i kontakten til enhver tid. Derfor er vi på jakt etter en operativ og sterk leder med klare visjoner for fremtiden og ikke minst god samfunnsforståelse, sier Baksaas.

De fleste søkerne på listen er unntatt offentlighet. En søker har en viss rett til å be om at navnet ikke står på offentlige søkerlister. Dette vil oftest være begrunnet i negative konsekvenser i forholdet mellom vedkommende og nåværende arbeidsgiver.

Statnett-styret har satt ned et ansettelsesutvalg og engasjert Russell Reynolds Associates. Målet er at prosessen skal være avsluttet innen nåværende konsernsjef Auke Lont fratrer stillingen ved utgangen av januar 2021. Lont har da sittet 12 år i sjefsstolen. 

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå