BLOG

Disse gjør telefonen din om til et VISA-kort

Masseproduksjonen starter allerede tidlig neste år.

1. des. 2010 - 14:05

Det har gått et par år uten at vi har hørt noe særlig om utviklingen på NFC-fronten, men i det siste har vi sett flere tegn på at teknologien slett ikke er glemt.

NFC (Near Field Communication) er kort fortalt en trådløs overføringsteknologi med en rekkevidde på rundt ti centimeter. Teknologien har mange fordeler. Blant annet er strømforbruket så lavt at en NFC-chip er tilnærmet selvforsynt på energi - og påvirker dermed ikke batteritiden i en mobiltelefon.

For at en NFC-chip skal kunne brukes til noe, må den kommunisere med en annen NFC-chip. Du trenger altså en sender og en mottaker. I tillegg må det selvsagt lages programvare som utnytter teknologien - og her er det bare fantasien som setter grenser for hva som kan lages.

Samsung har allerede testet ut et stilig konsept i samarbeid med Clarion Hotel, Stockholm. Der har utvalgte gjester i en prøveperiode kunnet sjekke inn på hotellet og åpne rommet sitt ved å holde en NFC-utstyrt Samsung S5230 mot NFC-mottakere i resepsjonen og på dørene.

Neste steg på veien er etter alt å dømme å få på plass NFC-mottakere på vanlige betalingsterminaler. Dermed trenger du bare holde telefonen mot terminalen og slå inn koden din - nesten som i dag, med andre ord. Dermed kan det bli slutt på bankkort som blir avmagnetisert og chipper som blir oppskrapt og ubrukelige når du har kortet i lommen sammen med myntene dine.

Den nyeste NFC-chipen (avbildet øverst) er laget av Samsung, og har også et eget flashminne der programvare, koder og sikkert en hel del andre ting kan lagres. Chipen kan brukes selv om telefonen er tom for strøm.

Masseproduksjonen av chipen starter allerede tidlig neste år, og et lass utviklere jobber visstnok med forskjellige prosjekter som skal ta i bruk teknologien.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.