ELEKTRISK

Disse elektriske bil-ikonene har toppfart på 50 km/t

En Bugatti Chiron i oppkjørselen trenger ikke koste all verden. Så lenge du er villig til å fire på det aller meste.

Nugatti og Auda? Nesten identiske, og elektriske kopier av ikoniske sportsbiler, made in China.
Nugatti og Auda? Nesten identiske, og elektriske kopier av ikoniske sportsbiler, made in China.
AV PAAL KVAMME
13. mars 2019 - 20:00

Ute etter en Bugatti, sier du? Men litt bekymret for utslippene? Synes du at Bugatti bør hoste opp en elektrisk bil litt brennkvikt?

Fortvil ikke. Det kinesiske selskapet Shandong Qilu Fengde har allerede en løsning for den miljø- og pengebevisste Bugatti-entusiasten.

P8, som bilen heter, er en LSEV - low speed electric vehicle. Ifølge carnewschina.com har Shangdon-provinsens egen Chiron en elmotor på 3,35 hestekrefter, altså bare hårfint under Bugatti Chirons 1500 hk.

Millioner å spare

Fordelene med den kinesisk-produserte kopibilen er like mange som de er åpenbare:

Sportslig interiør er en selvfølge i en elektrisk Bugatti Chiron. <i>Foto:  Produsenten</i>
Sportslig interiør er en selvfølge i en elektrisk Bugatti Chiron. Foto:  Produsenten
  • Maksimal hastighet er elektronisk begrenset til 50 km/t, som betyr at du neppe mister sertifikatet med det første. (For våghalser: Det skal være mulig å koble ut fartssperren, da skal bilen kunne presses opp i 65 km/t.)
  • Apropos sertifikat: Du trenger ikke sertifikat for å kjøre den i hjemlandet.
  • Elbilen koster bare rundt 40.000 kroner i Kina, ifølge news18.com. Altså sparer du noen titalls millioner kroner i forhold til den franske bilen.
  • P8 er 22 centimeter høyere enn Chiron, noe som gir mer plass til hatt.
  • Chirons kinesiske utfordrer har et slags baksete, i motsetning til originalen. 
  • Siden du slipper å bruke plass på en åtteliters W16-motor med fire turboer og 1500 hk, er det bagasjeplass under bakluken.
  • Dekkene er av høyprofiltypen, noe som gir både økt komfort og lavere kostnader når de må skiftes.
  • Og kanskje det aller viktigste: Hakeslepp-effekten er antakelig vel så høy i denne kinesiske kopien som i en ekte Bugatti.
Din nye Lamborhini Aventador leveres i flere farger, og har mye bedre fjæringsvei enn den italienske. <i>Foto:  Produsenten</i>
Din nye Lamborhini Aventador leveres i flere farger, og har mye bedre fjæringsvei enn den italienske. Foto:  Produsenten

Flere modeller å velge blant

Rekkevidden skal på en god dag være 150 kilometer, og det tar 10 timer å lade opp batteriet.

Akkurat som Chiron, kommer bilen med knapper på dashbordet og elektriske vinduer, så naboen kommer neppe til å merke forskjell.

Skulle du synes det blir vel flashy å kjøre rundt i en Bugatti, så har Shandong Qilu Fengde, som bildene viser, også elektriske versjoner av andre sportsbil-ikoner. Du kan for eksempel velge en Audi R8 (med hele fem ringer i logoen!), eller en Lamborghini Aventador.

I tillegg til Bugatti Chiron (i midten) kan kineserne også by på elektriske versjoner av Lamborghini Aventator (til venstre) og Audi R8. Sistnevnte med hele fem ringer i grillen. <i>Foto:  Produsenten</i>
I tillegg til Bugatti Chiron (i midten) kan kineserne også by på elektriske versjoner av Lamborghini Aventator (til venstre) og Audi R8. Sistnevnte med hele fem ringer i grillen. Foto:  Produsenten
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.