BLOG

Dette er samme tastatur

Hvor greit hadde det ikke vært om tastaturet ditt skiftet symboler etter hvilken funksjon du brukte? 

25. feb. 2010 - 15:01

Virtuelle tastatur på trykkskjermer har en klar fordel fremfor de vanlige gummitastene: At tastene kan byttes ut på et blunk, enten ved å snu telefonen, eller ved å gå inn på spesifikke funksjoner. 

Britiske Pelikon har derfor laget løsningen Morphpad, som i grove trekk er en krysning mellom vanlige taster og et skjermtastatur. Det er snakk om et berøringsfølsomt panel med en rekke programmerbare ikoner, som vil skifte symbol etter hvilken funksjon du bruker. 

Nå er det lett å tenke at det bare er snakk om å montere en ekstra skjerm på telefonen, men i praksis er det et par vesentlige forskjeller. For det første er Morphpad-panelene ikke tykkere enn 1/4 mm, noe som gjør at de kan plasseres omtrent hvor som helst på en telefon uten at det går ut over designen. For det andre krever det bare en brøkdel av strømmen en hvilken som helst skjerm gjør i dag. 

En annen forskjell er at Morphpad-tastaturene skal være like lette å lese under alle lysforhold, og fra alle vinkler. Det kan man ikke akkurat si om den gjennomsnittlige mobilskjermen i dag. 

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.