T2

Dette er en 105 tommer kurvet LCD-TV med UHD-oppløsning

LG legger lista på CES 2014.

Hva med en 105 tommer kurvet LCD-TV med UHD-oppløsning? Ufattelig lekker, men vi tipper ny all time high på prislappen.
Hva med en 105 tommer kurvet LCD-TV med UHD-oppløsning? Ufattelig lekker, men vi tipper ny all time high på prislappen. Bilde: PHOTO BY HJK
6. jan. 2014 - 20:30

Som vanlig er LG først ute av de store i en serie av pressekonferanser på CES i Las Vegas.

For dem som står opp tidlig og er villige til å tilbringe en time i kø er det gode muligheter for å komme inn. Det gjorde vi.

"It's all possible", er årets slagord fra nummer to-koreaneren som har skrudd opp ambisjonene sine kraftig og murrer mot storebror Samsung.

Godt stimulert av at de har tatt markedsandeler i alle segmenter på det amerikanske markedet fyrer de av et helt batteri av teknologikanoner her i Las Vegas.

Les også: Den beste TV-en på markedet akkurat nå

WebOS

Ikke uventet står det nye operativsystemet WebOS sentralt.

LG kjøpte det fra HP som hadde prøvd å lansere det i telefoner og nettbrett uten hell. LG tror det er det som trengs i TV-ene

- WebOS er den nye plattformen i TV-ene våre, og det skal gjøre smart-TV til en helt ny opplevelse. Folk synes dagens smart-TV er for komplisert. WebOS skal gjøre det mye enklere og kraftigere, sier LGs sjef for 20.000 ingeniører, Scott Ahn.

WebOS: LGs teknologisjef Scott Ahn, tror WebOS vil revolusjonere smart-TV-en
- WebOS er den nye plattformen i TV-ene våre, og det skal gjøre smart-TV til en helt ny opplevelse. Folk synes dagens smart-TV er for komplisert. WebOS skal gjøre det mye enklere og kraftigere, sier LGs sjef for 20.000 ingeniører, Scott Ahn.LGs teknologisjef Scott Ahn, tror WebOS vil revolusjonere smart-TV-en. ORV

Les også: Endelig kommer OLED-TV-ene i butikken

TV-flom

Det er selvfølgelig TV-er som er selve motoren i LGs lansering. Og det mangler ikke på nye modeller.

For det første er det et vell av nye modeller med UHD-oppløsning. Av de 25 nye TV-ene i åtte ulike serier som lanseres, vil 12 ha UHD-oppløsning.

En av dem har verdens største buede skjerm med 105 tommer oppløsning. Og den har 21:9 formfaktor. Det betyr at den ikke har noen svarte striper når den viser spillefilmer i dette formatet.

Alle UHD-modellene vil være utstyrt med WebOS.

Den minste modellen med UHD er bare på 42 tommer og da skal du sitte rimelig nær for å se pikslene.

LG har utstyrt alle de nye modellene med HDMI 2, som trengs for å koble til eksterne kilder som Blu-ray, når UHD en gang er klart her, og de kan dekode nye H.264 som trengs for å få kildematerialet i UHD ned på en akseptabel bitrate.

De nye modellene får IPS-skjermer som gir svært god kvalitet og kan ses uten degradering fra sidene.

Selveste Netflix-sjefen Reed Hastings var til stede for å kaste glans over de nye UHD-modellene, som han mente var det som måtte til får å kunne nye deres nye UHD-tilbud.

Neste sesong av House of Cards vil kunne strømmes i UHD.

Les også: TV-ene blir større og billigere i 2014

OLED

LG utbasunerer at de nå ha en stor ledelse i OLED-TV-er, og det kan se slik ut. I år vil det komme hele 5 ulike OLED-modeller med en 77 tommer UHD-modell på topp. Den blir nok for dyr for de aller fleste og vi mistenker at de andre også vil få en prislapp som svir.

Til nå har OLED falt litt etter på UHD-fronten, men LG vi rette på dette. Nye modeller på 55 og 65 tommer vil komme med de nødvendige åtte megapikslene på skjermen. De blir bare noen får millimeter tykke og får nesten ikke ramme.

LG kommer også med en spesiell OLED-modell med virkelig stor ramme. Poenget er at den skal kunne henge på veggen og se ut som et maleri, og får sikkert en pris som en rimelig kjent kunstner kunne får for verket sitt.

Smarthjem

LG har store planer for det smarte huset.

De lanserer en rekke hvitevarer som er koblet til nettet og som kan snakke med en app via det de kaller HomeChat.

Nå kan du sende en tekstmelding til kjøleskapet og spørre det hvor mange øl det har, eller til vaskemaskinen og spørre hva den driver med, og når den blir ledig.

LG går så langt som å kalle dette en historisk endring, men vi antar at den frasen var skrevet av en med markedsføringsutdannelse.

Les også: Nå går elektrogigantene sammen for å pushe smarthus

Inn i wearables

Samsung har sin Gear-klokke. Nå kommer LG med sitt Lifeband.

Lifeband: Med et armbånd som snakker med telefonen og med øretelefonene vil LG inn i det raskt voksende markedet for teknologi vi bærer på kroppen, såkalte wearables. Denn kan via øreteleonene vise deg pulsen
Samsung har sin Gear-klokke. Nå kommer LG med sitt Lifeband.Med et armbånd som snakker med telefonen og med øretelefonene vil LG inn i det raskt voksende markedet for teknologi vi bærer på kroppen, såkalte wearables. LG

Dette er ikke først og fremst en klokke, men en treningspartner i form av et armbånd med en berøringsfølsom OLED-skjerm. Den snakker selvfølgelig med mobilen via bluetooth. Og du kan kontrollere musikk fra båndet når du trener.

De nye øretelefonene, heartrate earphone, er også en nyvinning. De spiller av musikk, men de leser også pulsen til brukeren i øregangen.

Med disse er det slutt på å spenne på seg pulsbelte.

Les også: Med denne kan du hive ut dekoderen

I strupen på Sonos

Det har overasket oss hvor lenge Sonos har fått være alene på markedet med sin utmerkede løsning. Nå er det slutt, og LG er nok bare en av mange som vil lansere liknende produkter.

Som Sonos vil de to høyttalerne LG lanserer i starten ha WiFi i form av et maskenett. Det vil si at de kan sende musikk til hverandre om den siste er for langt unna dekning.

Og som Sonos vil LG ha en app som kan kontrollere musikken og alle kildene.

Buet

Selv om den nye buede telefonen G Flex allerede er på markedet i ulike land, ble den introdusert i USA her.

Det har en 6 tommer buet OLED-HD-skjerm og et ditto batteri.

G Flex: LG mener kurvede mobiler er kommet for å bli.
Det har en 6 tommer buet OLED-HD-skjerm og et ditto batteri. LG mener kurvede mobiler er kommet for å bli. LG

Dette er en ideell måte å bygge en telefon på mener LG. Ikke bare er den bedre å snakke i, fordi den buer seg fra øre til munn, den er bedre å holde i og å se på og så passer bedre i lomma til folk, mener LG.

Les også:

Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

Test av Polar Loop: Aktivitetstrackeren for deg som trener mye  

Test av 8 ultrabooks: De beste ultrabook-ene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.