INDUSTRI

Dette er det Tesla skal lansere i neste uke

Ikke en bil.

Tesla-sjef Elon Musk skal nok en gang avduke nye produkter i selskapets lokaler i  Hawthorne, California, men denne gangen er det ikke snakk om en bil. Torsdag i neste uke lanserer Tesla sine nye batteripakker.
Tesla-sjef Elon Musk skal nok en gang avduke nye produkter i selskapets lokaler i Hawthorne, California, men denne gangen er det ikke snakk om en bil. Torsdag i neste uke lanserer Tesla sine nye batteripakker. Bilde: Ed Crisostomo
Ina AndersenIna AndersenJournalist
22. apr. 2015 - 08:19

Torsdag i neste uke skal Tesla avduke et nytt konsept, men har fram til nå holdt hemmelig hva slags produkter det er snakk om.

For en måneds tid siden twitret Elon Musk noen kryptiske kommentarer om lanseringen av noe helt nytt, uten å røpe mer enn at det ikke er snakk om en ny bil.

Men i en e-post sendt til selskapets investorer og analytikere tirsdag, kommer det fram at de nye produktene det er snakk om er batteripakker, blant annet beregnet på bruk i hjemmet, skriver Bloomberg.

Les også: Her er Norges elbil nummer 50.000

Røpet planer i februar

I e-posten står det at selskapet vil introdusere Teslas hjemmebatteri og et større batteri i industriskala.

E-posten kom fra Jeffrey Evanson, som er Teslas sjef for investorrelasjoner. Han skriver blant annet at selskapet vil forklare fordelene ved deres nye løsninger, og hvorfor tidligere batteriløsninger ikke er overbevisende, på arrangementet i neste uke.

Mer utfyllende informasjon ønsker ikke selskapet å dele før torsdag i neste uke, skriver Buzzfeed, som har vært i kontakt med en talsperson fra Tesla.

Det er likevel ikke første gang Tesla har nevnt planene om batteripakker for hjemmet.

I februar røpet Elon Musk planene om å avduke Tesla home battery. Elbilgiganten hadde da designen klar, og annonserte at de skulle starte produksjonen omkring seks måneder senere.

Les også: Denne finske elbilen har 1341 hestekrefter

Til å lagre energi i hjemmet

– Vi kommer til å avduke Tesla home battery, et forbrukerbatteri som kan brukes i hjem og bedrifter om relativt kort tid, sa Tesla-sjef Elon Musk i en samtale med analytikere i februar, ifølge Bloomberg.

Muligheten til å lagre energi er viktig for de som vil forsyne seg selv med strøm gjennom for eksempel solcellepaneler eller små vindturbiner. I tillegg kan de brukes som en ekstra sikkerhet ved strømbrudd.

– Noen av modellene vil bli som batteripakken i Model S. Flat og veggmontert med en nydelig fasade og innebygd omformer, forklarte Musk.

Dette blir ikke første gangen elbilgiganten forsøker seg på innendørs-markedet. Musk er allerede hovedeier i solcelleselskapet SolarCity, som benytter batteriteknologi fra Tesla i sine systemer.

Les også: Stor oversikt: Her er rekkevidden til alle elbilene du kan kjøpe i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.