MOBIL

Dette er de siste ryktene om iPhone 6

Versjonen med stor skjerm kan komme senere.

Dette bildet stammer fra den russiske iPhone-forhandleren Feldvolk, som modifiserer telefoner. Det hevdes å være bakdekselet og skjermglasset satt sammen, og ikke en fungerende telefon.
Dette bildet stammer fra den russiske iPhone-forhandleren Feldvolk, som modifiserer telefoner. Det hevdes å være bakdekselet og skjermglasset satt sammen, og ikke en fungerende telefon. Bilde: feldvolk.com
Marius ValleMarius ValleJournalist
22. aug. 2014 - 18:47

Det nærmer seg etter alt å dømme ny iPhone-lansering. Ryktene sier at 9. september er datoen Apple har satt.

Ikke at det på noen som helst måte er overraskende at Apple kommer med en ny iPhone. Det er tross alt en årlig affære, og det begynner å bli et år siden TEST: Apple iPhone 5S så dagens lys.

Ryktemølla har kvernet lenge denne gangen, og allerede i mai omtalte vi en rekke av de mange ryktene vi hadde kommet over. Siden den gang har ryktene blitt mer og mer faste i formen, og en rekke bilder av komponenter fra iPhone 6 har dukket opp.

Les også: Skal iPhone 6-kabelen fungere begge veier?

To modeller

Det kan virke som om de fleste har satt pengene sine på at Apple har to nye modeller på trappene: En med 4,7 tommers skjerm og en med 5,5 tommers skjerm. Det meste av troverdige lekkasjer har til nå dreid seg om den minste varianten.

Den store utgaven har vi ikke sett så mye til, men det dukket opp et bilde av det som skal være bakdekselet denne uken. Den ser ut til å være lik 4,7-tommeren i utforming.

En fransk blogg publiserte senest i dag informasjon som hevdes å stamme fra Apples produksjonspartner Foxconn. Her heter det at 5,5-tommeren måler 158 x 78 x 7,1 millimeter (høyde x bredde x tykkelse), og veier 184 gram.

Den mindre utgaven skal måle 138 x 66 x 6,9 millimeter, men ingen vekt er oppgitt. Til sammenligning måler iphone 5S 123 x 58 x 7,6 millimeter og veier 112 gram.

Les også: 8 av de beste nyhetene i iOS 8

Det største dekselet på bildene er angivelig bakdekselet til iPhone 6 med 5,5 tommers skjerm. Det minste dekselet hører til versjonen med 4,7 tommers skjerm.
Det største dekselet på bildene er angivelig bakdekselet til iPhone 6 med 5,5 tommers skjerm. Det minste dekselet hører til versjonen med 4,7 tommers skjerm.

Usikkert om den store kommer samtidig

Det ser ikke ut til å være konsensus om lanseringstidspunktet til den store iPhone-modellen.

Noen hevder at Apple skal lansere den store på et senere tidspunkt i år, mens andre mener å vite at den vil bli presentert samtidig som den nye 4,7 tommers utgaven av iPhone.

Tidlig i august hevdet nettstedet Venturebeat å ha en kilde med kjennskap til Apples planer. Denne kilden forteller at 4,7-tommeren kommer i salg i midten av september, mens 5,5-tommeren kommer i salg så sent som en måned senere.

Dermed er det ikke helt utenkelig at Apple sparer den største iPhonen til de skal lansere nye iPad-er. Det skal skje i oktober, om ryktene stemmer.

Les også: Slik flytter du fra Android til iPhone

Forskjellige skjermoppløsninger

Utover størrelsen kan det se ut til at den nye iPhone-variantene blir ganske like. Skjermene vil dog trolig ha forskjellige oppløsninger. Et mikroskopbilde fra en russisk leverandør av modifiserte iPhone antyder at skjermen skal ha 960 x 1704 pikslers oppløsning, skriver Macrumors.com.

Hva oppløsningen på den store skjermen skal være forblir så langt spekulasjoner.

Les også: Er det den neste iPhone-skjermen?

Dette bildet viser bakdeksel og skjermglass satt sammen, og gir antakelig en god indikasjon på hvordan den kommende iPhone-modellen ser ut.
Dette bildet viser bakdeksel og skjermglass satt sammen, og gir antakelig en god indikasjon på hvordan den kommende iPhone-modellen ser ut.

Safirglass kun på dyreste utgave?

Et rykte som har gått ganske lenge er at Apple ønsker å bruke safirglass eller en slags legering på de nye telefonene. Det kan imidlertid vise seg at dette materialet forbeholdes de dyreste variantene. The Wall Street Journal skrev i forrige uke at det antakelig bare blir 5,5-tommeren eller de dyreste variantene av telefonene som får slikt glass. Dette ifølge deres kilder.

Utover dette tyder ryktene på at spesifikasjonslistene til de to iPhone-modellene blir ganske like. Venturebeats' kilde hevder for eksempel at de skal være utstyrt med en ny Apple A8-systembrikke med prosessorhastighet på 2 GHz.

Utgave med 128 GB

Apple kommer neppe til å ombestemme seg angående minnekort. Men dersom en skjemategning lekket fra kinesiske Geekbar stemmer, kommer det neppe til å bety så mye. Skjemaet viser at iPhone 6 skal leveres med inntil 128 GB lagringsminne, skriver 9to5mac.

Apple har til nå bare utstyrt iPad med slike mengder, og det virker kanskje mest sannsynlig at størst lagringsplass er reservert til den største iPhone 6-varianten.

Les også: Kle iPhone og iPad i tre

Dette skal være bakdekselet til iPhone 6 med 4,7 tommers skjerm.
Dette skal være bakdekselet til iPhone 6 med 4,7 tommers skjerm.

Kommer det NFC denne gangen?

NFC er dog et område det kan vise seg at Apple har ombestemt seg på. En skjemategning som også stammer fra Geekbar viser nemlig en referanse til en komponent kalt «PN65V». Dette er modellnummeret til en NFC-brikke som brukes av en rekke Android-telefoner fra før av, skriver 9to5mac.

Nå er dette riktig nok ikke første gang det går rykter om NFC i forkant av en iPhone-lansering, og det er høyst uklart om disse skjemaene stammer fra Apple. Denne gangen går det imidlertid også rykter om at Apple har utviklet en NFC-basert betalingsløsning de vil rulle ut i butikker.

Utover dette skal iPhone 6-modellene være utstyrt med støtte for LTE kategori 6 med inntil 300 Mbps nedlasting, støtte 802.11ac for raskere Wi-Fi, og fingeravtrykkleseren skal være litt raskere og mer presis enn på iPhone 5S.

Les også: Verdens første smarttelefon fyller 20 år

Større batteri

Batteritid har aldri vært iPhones største styrke, men om ryktene stemmer vil Apple ta et aldri så lite steg opp i kapasitet denne gangen. Mens iPhone 5S har et batteri med en kapasitet på 1560 mAh, tyder bilder publisert av Nowehereelse.fr på at batteriet i 4,7-tommeren har en kapasitet på 1810 mAh. Det er kanskje ikke et kjempestort steg, men større kapasitet er alltid hyggelig.

Det kan hende at den største modellen får langt bedre kapasitet. Om et bilde publisert av en taiwansk avis viser seg å være av batteriet til 5,5-tommeren, så får dette en kapasitet på 2915 mAh. Altså omtrent samme kapasitet som dagens Android-toppmodeller.

Les også: Slik sjekker du hva som tømmer mobilbatteriet

Finn frem saltklypa

Vi skal understreke at all informasjonen vi har samlet sammen er uverifisert. Antakelig er noe oppspinn, og annet korrekt. Det gjelder derfor å ta ryktene om iPhone 6 med en klype salt.

Hva Apple faktisk har i ermet får vi først vite når de viser det frem.

Les også:

Denne gjør alle lyspærer smarte

Slik får du lydbok på mobilen

Googles TV-pinne har blitt mye bedre. Slik bruker du den  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.