BYGG

Dette er årets vinner av Oslo Innovation Award 2014

For å sette Norge på kartet og bidra til unik nyskaping.

16. okt. 2014 - 18:20

Snøhetta er årets vinner av Oslo Innovation Award 2014.

Her er juryens begrunnelse:

«Årets vinner står for en fremtidsrettet og bredere forståelse av innovasjon og verdiskaping enn den tradisjonelle og primært finansielle. Snøhetta bidrar til å skape økonomiske verdier på en måte som samtidig skaper verdier og gir ringvirkninger også for samfunnet. Snøhetta skaper innovasjon gjennom en unik form av rollebytting og systematisk bruk av sin metode for "transpositioning". Det innebærer å krysse perspektiver og kompetanser for å finne nye løsninger, og hvor deltakerne blant annet bytter roller, både internt i bedriften og med kunden.»

Les også: Se hvordan Snøhetta setter sitt preg på USA

Nytt bibliotek

Snøhetta har 160 ansatte fra 28 land. De har kontorer både i Oslo, New York, San Francisco og Innsbruck. Daglig leder i Snøhetta Oslo, Tonje Værdal Frydenlund, sier at de er beæret og ydmyke over å motta prisen som anerkjenner verdier som står sterkt hos dem.

– For oss handler det om å utfordre grenser og søke holistiske fremgangsmåter knyttet til prosesser og kompetanse. Prisen er en inspirasjon til fortsatt videreutvikling og nyskaping, sier Værdal Frydenlund.

Snøhetta har tidligere tegnet operabygget i Bjørvika i Oslo, biblioteket i Alexandria i Egypt og ett av tårnene i det nye World Trade Center i New York.

Snøhetta har også nylig vunnet sitt første oppdrag på et nytt kontinent. De skal tegne studentanlegg for Universitetet i Adelaide. De skal også tegne det nye hovedbiblioteket i Calgary i Canada.

Les også: Slik får Snøhetta fasaden til å «glitre som havet»

Mange gode kandidater

Forslag til vinnere kommer fra de ulike innovasjonsmiljøene i Oslo-regionen.

Juryleder Per Saxegaard fra Norden Realkapital sier at det er alltid gode kandidater. Men Snøhetta får prisen i år fordi de har inspirert kunnskapsmiljøer og bransjer utover sin egen og har satt Norge og Oslo på det internasjonale kartet.

– Snøhettas tilnærming og metoder for å krysse perspektiver og kompetanser, og integrere det fysiske og digitale, er inspirerende og innovativt. Deres evne til å skape verdier også utover de tradisjonelle økonomiske, viser likedan vei for innovasjon og verdiskapning i vår tid, sier Saxegaard til Teknisk Ukeblad.

Juryen besto også av Karina Birkeland Lome fra Finn.no, Tor-Jakob Ramsøy fra McKinsey og Gro Mette Garmo fra Kjeller Innovasjon.

Prisen deles ut av Oslo Business Region under Oslo Innovation Week som er et samarbeid mellom Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.

Formålet med prisen er å stimulere arbeidet med å bygge Osloregionens posisjon som en ledende innovativ region. Den ble stiftet i 2008 og tidligere vinnere inkluderer blant annet Schibsted AS, Ocean Saver og Algeta, som vant i fjor.

Les også: Slik kan Høyblokka bli et moderne miljøbygg

Samlet inn 40 millioner kroner

På tirsdagens Norwegian Investment Forum under Oslo Innovation Week ble det delt ut flere priser. Prisen for årets entreprenør gikk til Daniel Döderlein.

Han oppnådde et gjennombrudd i markedet for mobile betalingstjenester og har hentet 40 millioner kroner fra Northzone og UK VC Entree Capital i 2014.

Northzone Ventures ble årets Venture Capital Fund of the Year. De gjorde hele 12 investeringer, og mange av dem var tidligfase-investeringer.

Alliance Spring Ventures ble kåret til årets såkornfond for imponerende og innovativ satsing og spennende investorbase.

Les også:

Post-it-lapper ga hus med null byggefeil

Her bygger de hus av isoporklosser

Ny robot etterisolerer kjellere i gamle bygg  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.