SKREDSIKRING

Det ble Gjerden Fjellsikring som skal skredsikre E6 Langnesberga

Det er Gjerden Fjellsikring som vant konkurransen om midlertidig skredsikring av E6 Langnesberga i Snåsa kommune. I dag ble kontrakten signert.

Det skal skredsikres langs E6 og Snåsavatnet mellom Snåsakroa og Oldervika
Det skal skredsikres langs E6 og Snåsavatnet mellom Snåsakroa og Oldervika Foto: Statens vegvesen
13. mars 2023 - 13:44

Strekningen skal skredsikres på grunn av flere nedfall og skred fra bergskjæringene langs E6 og Snåsavatnet mellom Snåsakroa og Oldervika.

Ved fristen hadde det kommet inn tilbud fra fem entreprenører.

Prosjektet er en utførelsesentreprise. E6 har på denne strekningen en fartsgrense på 80 km/t og en ÅDT på 2400.

Oppdraget omfatter sikring av eksisterende bergskjæringer og sikring mot skred med 700 meter med steinspranggjerder. Erosjonssikringen omfatter cirka 1400 m2 av veifyllingen mot Snåsavatnet. 

Fristen for ferdigstilling er 31. oktober 2023.

Trafikkavviklingen under anleggsperioden blir at E6 stenges fra klokken 18:00 til 06:00 neste dag. Trafikk skiltes og ledes via fylkesvei 17 og fylkesvei 760. 

– Gjerden Fjellsikring har lang erfaring og bred kompetanse innen fjell- og bergsikring, og vi ser frem til å samarbeide med dem. Dette er et viktig og etterlengtet tiltak, og sikkerheten til trafikantene og de som skal utføre arbeidene må ha topp prioritet, sier byggeleder Per Fladvad i Statens vegvesen i en pressemelding.

stortingsrepresentant Bjørnar Skjæran (Ap), samferdselsminister Jon-Ivar Nygård  og stortingsrepteresentant Siv Mossleth (Sp)
Les også

Nye Veier mister prosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.