IT

Denne sykkelhjelmen måler signaler fra hjernen

Viser hvor stresset eller avslappet du er.

Bilde: Mindrider
13. juni 2014 - 19:45

MindRider er hodebeskyttelsens bidrag til tingenes internett.

Den er ikke vakker, men denne hjelmen kobler seg til mobiltelefonen og måler utslag fra hjerneaktivitet som kan visualiseres på et kart.

Ut fra disse avlesningene ser selskapet DuKorp, med røtter fra MIT, for seg at syklister kan finne de optimale rutene ved at de i ettertid kan se hvor de stresset mest i trafikken.

Som så mange andre oppstartsbedrifter i dag, ser de nå til folkefinansiering via Kickstarter for å realisere produksjonen.

Les også: Disse elsyklene er best i test

EEG-måler

En sensor foran i hjelmen er del av en BCI (brain-computer interface). Den benytter seg av EEG-teknologi (elektroencefalografi) som registrerer elektriske impulser som oppstår i hjernebarken.

Hjelmen avgir også et lys i sanntid i den aktuelle fargen fysisk på hjelmen i tillegg til å sende data til mobiltelefonen.

– Den indikerer din mentale tilstand ved å signalisere et visuelt vokabular av trafikklys. Grønn er lavt stress, rødt er høyt stress og blinkende lys indikerer panikk, sier stifteren Arlene Ducao som også er tilknyttet MIT Media Labs økologi-gruppe.

Hjelmen kommuniserer med mobiltelefonen via BLE (Bluetooth low energy) som skal forbruke langt mindre strøm enn det klassisk bluetooth gjør.

EEG-sensorene er av typen NeuroSky, hjernesensorer til bruk for forbrukerprodukter. Final Fantasy-utvikleren Square Enix har et spill ved navn Judecca som tar i bruk disse sensorene. Det amerikanske bueskytterlandslaget skal også ha benyttet seg av disse som en del av treningen for å oppnå maksimal konsentrasjon.

Les også: Nå vil Facebook vite hvor mye du trener

Hjelmen kommuniserer via bluetooth til mobiltelefonen som supplerer med GPS-data.
Hjelmen kommuniserer via bluetooth til mobiltelefonen som supplerer med GPS-data.

Sweetspots

Sensoren som måler signalene fra hjernen oversetter dette ved oversette avlesningene til farger der grønn står for avslappet og rød står for høyt skjerpet. Denne fargen gjenspeiles i et lys fra hjelmen i tillegg til mobilappen der ruten blir markert med fargede prikker som visualiserer hjernesignalene til det aktuelle stedet syklisten befant seg.

I appen får man oversikt over hvilke veivalg som viser seg å utløse stressende situasjoner og hvilke som mest sannsynlig gir en avslappet sykkeltur. Dette blir markert med prikker på et kart, der det skilles mellom sweetspots, der syklisten er i en avslappet sinnstilstand og hotspots, der syklisten opplever stress.

En sykkeltur i Brooklyn demonstrerer hjerneaktiviteten der stressende og avslappende situasjoner markeres med farge i appen. Mindrider
Les også:

Her passerer flere GPS-jammere hver dag

Denne lille kofferten gjør sykkelen din elektrisk

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Seks av syv som mistet livet på elsykkel var over 80 år  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.