BLOG

Denne nøkkelringen finner mobilen din

Du har hastverk, og skal bare plukke med deg mobilen før du ryker ut dørene. Men den er selvsagt på mystisk vis forsvunnet, og du har ingen i nærheten som kan ringe til den. Det er nok få som kan si at de ikke har vært i denne situasjonen, noe som kan bety et lovende marked for verdens mest etterlengtede oppfinnelse: Nøkkelringen som hjelper deg å finne telefonen din. 

5. jan. 2010 - 14:36

Jeg vil gjerne starte et lite utdrag fra min personlige "steder å finne mobilen på"-liste: 

  • Under/i/bak sofaen (Dette er stort sett der jeg finner den)
  • Under stuebordet (Hyppige treff her)
  • I vaskemaskinen (Denne døde etter to dager)
  • Oppå kjøleskapet (Dette var et eksemplar av den første Iphone, kjøpt i USA på lanseringsdagen. Den gikk tom for strøm, og ble liggende til Iphone 3G var lansert..)
  • Inni kjøleskapet (Denne fikk ingen varige mén. Bra jobbet, LG!)
  • I "den andre" jakken (Denne kjenner vi alle til)
  • Hittegodsavdelingen hos SOT (tidligere stavangerbasert busselskap)
  • I en sko (I forbindelse med trening: "Hvor kan jeg legge telefonen, slik at jeg er garantert å finne den etterpå?")
  • Bak TVen (Under det forbanna ledningskaoset)
  • Inni PCen (Fotolys er praktisk når man installere nye, deilige RAM-brikker)

Ihvert eneste nevnte tilfelle har følgende tanke gått gjennom hodet: Hvorfor i huleste har ingen funnet opp en liten sak som hjelper deg å finne telefonen din.

Sannsynligvis var det samme tanker som gikk gjennom hodet til trebarnsmoren Laurie Penix. Forskjellen er at hun bestemte seg for å gjøre noe med saken, og utviklet Zomm. Zomm er noe så enkelt som en nøkkelring som kan pares med telefonen din via Bluetooth. Når dette er gjort vil nøkkelringen si fra når du går fra mobilen. 

Du vil altså fort kunne innsnevre leteområdet, istedenfor å gå gjennom alle rom i huset. Plukk opp nøkkelringen og gå til det piper, så vet du at telefonen befinner seg i nærheten. Du vil heller aldri glemme telefonen igjen på kafebord og lignende uten å få beskjed. 

Zomm er utvilsomt en etterlengtet oppfinnelse, men det er ett punkt jeg er skuffet over: Zomm piper når du går fra telefonen, og fungerer i tillegg som håndfri, og du kan ringe opp nødnummer ved å holde inne en dedikert tast for dette. Men hvorfor i huleste er det ingen knapp du kan trykke på for å få telefonen til å gi lyd fra seg?

Innlegget er skrevet av Marius Sørland Eltervåg

Via: Engadget.com

Kilde: Zoom.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.