T2

Denne lampen sender ut lyd i alle retninger

Sony viste frem både TV, lyd og lys.

Skjult lyd: På tross av det Sony hevder er svært god lyd som spres 360 grader er det ingen som kan se høyttaleren. Den er skjult i en lampe
Skjult lyd: På tross av det Sony hevder er svært god lyd som spres 360 grader er det ingen som kan se høyttaleren. Den er skjult i en lampe Bilde: ORV
6. jan. 2015 - 12:29

LAS VEGAS: På teknologimessen CES er det blitt klart at mange er i ferd med å se seg om etter en ny og bedre løsning for smart-TV. LG utvikler sitt eget WebOS, Samsung sitt eget Tizen og Panasonic går for Firefox.

Sony derimot gifter seg med selskapet alle elsker og frykter: Google.

De nye TV-ene til Sony vil få Android TV. Det gjør det selvfølgelig enkelt for Sony som får grei tilgang til et vell av apper, og som gjør at de kan koble sine egne telefoner og smartklokker til TV-en siden alle er basert på Android. De er i ferd med å utvikle apper til begge plattformer som kan styre TV-ene.

Les også: Samsung svarte konkurrente - viste frem kvante-TV

HDR

I tillegg til smart-TV, er HDR et stort samtaleemne også hos Sony. I motsetning til de andre som har sett lyset med sine nye kvanteprikkutstyrte TV-skjermer, har Sony hatt det i to år. De har kalt det Triluminos. Det gjør at de også kan snakke med Netflix som vil lansere HDR TV-strømming. Det er på tide å skaffe seg ny TV altså.

Sony kommer med flere nye TV-er som er utstyrt med en ny billedprosessor. Den skal ta opplevelsen til nye høyder og støtter selvfølgelig HDR. At de nyemodellene er utrolige fem millimeter tynne er en imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Det er kun i den øverste delen av skjermen, mens de lenger ned, hvor elektronikken sitter, blir det noen centimeter tykke.

Les også: Gjør deg klar: Nå kommer HDR-TV-ene

UHD

Det er selvfølgelig UHD det handler om hos Sony også. Alle hevder jo nå å være kongen av UHD, men Sony er faktisk pioneren. De har hatt UHD i over ti år i sine kinoprojektorer og så har de bredt formatet ut i konsumentmarkedet.

TV-ene er UHD, men også mye mer. De kommer med en ny videoopptaker i UHD som er 30 prosent mindre enn i fjor, 20 prosent lettere og til halve prisen. Litt under 1000 dollar, eller som Sony sier 4K for 1K.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Det nye actionkameraet deres er også oppgradert til UHD.

Les også: Sju produkttyper står for 80 prosent av gadget-salget

Den nye lyden: Merk deg Hi-Res Audio. Uomtvistelig mye mer naturtro lagring og avspilling av høyoppløselig lyd. Om du kan høre forskjell vil tiden vise
Den nye lyden: Merk deg Hi-Res Audio. Uomtvistelig mye mer naturtro lagring og avspilling av høyoppløselig lyd. Om du kan høre forskjell vil tiden vise

Lyd

Sony er også opptatt av lyd og der i gården er det Hi-Res Audio som gjelder. For de uinnvidde dreier det seg om lyd som er mer naturtro mot originalen enn vanlig CD-lyd. De digitale filene blir mye større, men hva betyr det i dag?

Sony kommer med nye Walkman-modeller som kan lagre og spille av den nye lyden. Om noen har glede av lyd langt over 20 kHz er en annen sak.

I den andre enden av skalaen kommer Sony med en lampe med innebygget høyttaler. En ganske fiffig sak som sprer lyden 360 grader rundt i rommet.

Les også: Nå kommer et ras av nye PC-modeller

Billig UHD video: Det er vel tvilsomt om denne UHD-videospilleren blåser liv i markedet igjen, men den tilfredsstiller både krav til pris, kvalitet og ergonomi
Billig UHD video: Det er vel tvilsomt om denne UHD-videospilleren blåser liv i markedet igjen, men den tilfredsstiller både krav til pris, kvalitet og ergonomi

Utfordrene

Sonysjefen, Kazuo Hirai, har vært i jobben i litt over to år. Han kunne fortelle pressekorpset at nå dreide det seg om å satse der de var sterke heller enn å erobre alle områder.

Og der Sony virkelig er sterke, er på spillkonsoller. Fjerde generasjons Playstation har solgt raskere enn noen annen modell i historien. Det skal de naturligvis utnytte for alt det er verd.

Sony er også nummer én på bildesensorer, og de skal ikke bare inn i kameraer og mobiler. Bilprodusentene er i ferd med å bli store kunder og fremtidens biler vil ha mange bildesensorer. Sony har kart å produsere så lysømfintlige sensorer at de kan hjelpe bilføreren under forhold der øynene ikke strekker til.

Les også:

Denne klypa gir mobilen helt nye muligheter

Vi har testet ni aktivitetstrackere. Dette er de beste

Apples minste er fortsatt imponerende  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.