KARRIERE

Denne date-appen kan bare brukes av studenter

Slipper henvendelser fra den eldre garde.

Gründerne bak Friendsy-appen håper at de skal klare å fylle et hull for studenter som ønsker å date eller bare bli venner.
Gründerne bak Friendsy-appen håper at de skal klare å fylle et hull for studenter som ønsker å date eller bare bli venner. Bilde: Friendsy
23. mars 2015 - 21:38

Det finnes en hel horde med dating-apper der ute som skal gjøre det lettere å finne seg en venn, flørt eller kjæreste.

Tinder har blitt et av de mest kjente navnene innenfor sjangeren, men nå prøver de to Princeton-studentene Michael Pinsky og Vaidhy Murti seg med Friendsy - en app de håper blir vanlig å bruke for studenter verden rundt.

Les også: Appen hennes har gjort suksess i USA. Nå lanseres den i Norge

Brukergruppen vokser

Appen ble lansert tidligere denne måneden, og har allerede nærmere 45.000 medlemmer.

Den er foreløpig mest populær på Michigan, Northwestern, Dartmouth, Princeton og James Madison-universitetene, skriver Techcrunch.

Fordelen med appen er at det altså bare er studenter som kan bruke den. Man må nemlig ha en aktiv .edu-adresse for å kunne registrere seg.

Les også: Denne appen kan bli mattelærerens store hodepine

Ikke bare dating

Men det er ikke bare snakk om å finne en flørt eller en kjæreste. Appen lar deg også komme i kontakt med andre du bare vil bli venner med.

Dette var noe gründerne Murti og Pinsky kom på da de i løpet av sitt første år på Princeton satt i en studentrom og så på en baseballkamp.

Ettersom de var de eneste i rommet, begynte de å prate sammen.

Les også: 3 nyttige apper for deg som pusser opp

Vanskelig å bli kjent

Etter hvert ble de også venner, og samtalene begynte å dreie seg om hvor vanskelig det kan være å komme i kontakt med andre studenter til tross for at man omgås hundrevis av dem hver eneste dag.

– Man kan gå rundt på et universitetsområde og ha flere ansikter man kjenner igjen, folk man sier «la oss spise sammen» til. Men man gjør det aldri, sier Pinsky til Techcrunch.

Håpet er at appen skal være nyttig for alle studenter, men kanskje spesielt dem som nettopp har kommet inn skoleportene med mildt angst for å ikke få noen venner.

Les også: Denne appen lar deg styre unna folk du ikke liker

Detaljert utvelgelse

Appen skiller seg fra Tinder ved at man ikke bare søker på mennesker som er innenfor en gitt radius. Man har i stedet flere valgmuligheter som gjør det mulig å treffe de personene man vil:

Man kan blant annet filtrere hvem man vil treffe gjennom skole, kjønn, hvilket år man er i studiet og hvilke fag man tar.

Når man logger på kan man også bestemme om man kun vil være synlig på høyskolen eller universitetet man går på eller om man vil være tilgjengelig for alle skolene som har registrerte medlemmer.

Les også: Ble «featured app». Doblet brukermassen på en uke

Skjulte kommentarer

Appen har i tillegg en «hint»-funksjon, som er en slags mild flørting eller invitasjon til å finne på noe. Hvis den som får hintet ønsker seg mer informasjon, kan han eller hun spørre om det.

Den har også en kompliment-funksjon der brukere kan legge inn anonyme poster om folk, som andre igjen kan favorittmarkere hvis de synes det stemmer.

Les også: Alltid klart til dyst, ekstrem vidvinkel og tvers igjennom morsomt

Ekspansjon

Nå er spørsmålet hvor stort Friendsy skal bli og om det etter hvert skal lanseres i flere land. Gründerne må også finne ut om de vil lage et eget nettverk for studenter som nettopp har tatt eksamen, slik at disse får en arena der de kan møtes.

Mye står på om de klarer å tjene penger.

Flere investorer har allerede pøst inn 200.000 dollar (1,6 millioner kroner), mens rundt 7000 dollar (60.000 kroner) har kommet inn gjennom crowdfunding-nettstedet Indiegogo.

– Som en interessert investor sa til oss, vi prøver å gjøre med Tinder det Facebook gjorde med Myspace. Vi skal gjøre det ekslusivt og rent, sa Murti i en pressemelding tidligere i måneden.

Les også:

Så mye tjener nyutdannede UiO-realister

Dette blir de viktigste ferdighetene på fremtidens arbeidsmarked

Øystein (50) har CV få kan matche - blir ikke invitert på intervju  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.