PODKAST

Denne boksen skal gi bedre lyd fra strømming

Lydspesialist Børge Strand-Bergesen er ukens podcast-gjest.

Ukens gjest: Borge Strand-Bergersen
Ukens gjest: Borge Strand-Bergersen
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
11. mai 2018 - 09:37

Børge Strand-Bergesen driver med mye rart, men en av de mange spesialitetene hans er lyd. God lyd, for å være mer presis.

Han lot seg forbløffe over at folk tok til takke med dårlig strømmelyd, når de var vant med CD-er og andre lydkilder med høy kvalitet på stereoanlegget. De koblet mobilen eller PC-en til anlegget og kjørte i vei.

Vi har byttet kvalitet mot nytteverdi, men det går an å få begge deler. Det er ikke noe galt med den digitale strømmelyden, men den analoge lyden som kommer ut av datamaskiner eller mobiler er ikke bra.

Derfor har lydgründeren bygget sin egen digital til analogomformer som han selger over hele verden og høster mye ros for.

I stedet for å overlate jobben med å produsere analog lyd fra ettall og nuller til dingsene våre overtar hans lille boks oppgaven. Og den gjør det mye bedre. Det har vi selv hørt.

I dag snakker vi med lydspesialisten om hvordan det er mulig å få topp lyd i gamle stereoanlegg selv om vi foretrekker strømmetjenester.

Lytt til ukens podcast nederst i saken. 

Jan Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs nye podcastTeknisk sett.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes eller en annen podcast-app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

RSS-feed: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:197994369/sounds.rss

 Ukens podcast:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.