MASKINER & UTSTYR

Den første Cat 14 veihøvelen er blitt solgt i Norge

Norsk Stein på Tau har fått overlevert ny Cat 14 veihøvel fra Pon Equipment. Dette er den første Cat 14 veihøvelen solgt i Norge

Cat 14 i aksjon.
Cat 14 i aksjon. Foto: Pon Equipment
1. nov. 2023 - 11:43

Simen Hansen, vedlikeholdsleder for maskiner hos Norsk Stein avdeling Tau, sier han er godt fornøyd med overleveringen av ny Cat 14. Den nye veihøvelen er en høvel i mining-klassen, dimensjonert for maskinene som brukes i steinbruddet.

Det skriver Cat i en pressemelding.

Hansen forteller at denne maskinen faller inn i en rekke av Cat- maskiner levert fra Pon Equipment. Hittil i år har graverne Cat 330 og Cat 352 og to stk. Cat 777 har blitt levert til Norsk Stein på Jelsa og en Cat 777 på Tau.

Cat Grader bits 2 er et slitestålsystem som er svært slitesterkt, der de enkelte bits’ene er utskiftbare. <i>Foto:  Pon Equipment</i>
Cat Grader bits 2 er et slitestålsystem som er svært slitesterkt, der de enkelte bits’ene er utskiftbare. Foto:  Pon Equipment

Key account manager Per Olav Listou hos Pon Equipment sier han syns det er gøy å ha solgt den første Cat 14 veihøvelen i Norge. Han forteller at veihøvelen er utrustet med en rekke teknologiløsninger som bidrar til optimal drift. Blant disse nevner Listou løsninger som Cat joystick-system med alle maskinenes styringsfunksjoner i høyre og venstre joystick, Cat Grade control X-slope som hjelper å holde riktig fall på veibanen, Cat akkumulatorsystem på bladløft som kompenserer for fastsittende objekt i veikroppen og leddstyring med full autokontroll.

Skjæret på maskinen er 4,9 meter bredt og utstyrt med Cat Grader bits 2.

–  Cat Grader bits 2 er et slitestålsystem som er svært slitesterkt, der de enkelte bits’ene er utskiftbare og kan enkelt tilpasses jobben maskinen skal utføre, sier Listou.

– Cat 14 veihøvler går vanligvis sammen med de største dumperne, og dette kan gjøre veibanene svært harde, forklarer Listou. Han forklarer at tyngde og balanse på høvelen er viktig for å få et godt resultat. Videre beskriver han at Cat 14 veihøvel har fabrikkmontert motvekt foran og fabrikkmontert ripper bak som brukes til å rive opp harde veibaner.

Cat 14 veihøvel er utrustet med Caterpillars miljøvennlige Cat C13 steg V motor, og 289
hestekrefter. Viktig for miljøet er også teknologiløsninger som bidrar til solide og trygge
veier, og som bidrar til at man holder høy produksjon. Listou poengterer at ved å produsere flest mulig tonn per liter drivstoff, så holder man CO2-utslipp og også kostnader nede.

– Norsk Stein har fokus på langsiktige bærekraftige løsninger, sier Simen Hansen.

Key account for mining segmentet i Rogaland, Rune Bilstad sier at med Pon fullserviceavtale i bunnen vil maskinen ha et godt liv på Tau, han forteller at en slik serviceavtale gir forutsigbar drift og maksimal oppetid på maskinen. Bilstad og Listou ser fram til å følge med på hvordan den nye veihøvelen hos Norsk Stein bidrar til forbedrede sykluser på anlegget.

Ryddingen av Tretten bru pågår for fullt.
Les også

Halvannet år etter Tretten-kollapsen: ni av 14 bruer stengt eller delvis stengt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.