KARRIERE

De mest populære videreutdanningene

Handelshøyskolen BI, Nydalen i Oslo.
Handelshøyskolen BI, Nydalen i Oslo. Bilde: Ørn E. Borgen / Scanpix
Dag Yngve Dahle
2. jan. 2008 - 07:02

Deltidsstudiene Bachelor of Management og Master of Management har i dag høyest studenttall av BIs 200 deltidsstudier, viser tall fra BI.

Ser behovet

Folket vil altså ha lederstudier på både lavere og høyere grads nivå.

Mange velger også skolens grunnutdanning i ledelse. Bedriftsøkonomistudiet på deltid tiltrekker seg også mange studenter.

– I tillegg har vi stor økning i etterspørselen og faktisk også ventelister til studiene Executive MBA og Executive Master in Energy Management. Dette er studier der vi kun har én klasse i hvert kull, så antallet studenter er langt færre enn for de mest populære lederstudiene, men det er en tydelig trend at flere satser på disse tyngre lederprogrammene, sier Sissel Berg, markedsansvarlig for etter- og videreutdanning ved Handelshøyskolen BI.

Utdanner ansatte

Hva så med enkeltkurs? Der er spennet noe større når det gjelder fagområder.

– Kurs som 'samspill og ledelse', 'prosjektledelsep, 'coaching', 'styrekompetanse' og 'endringsledelse' som er blant de mest etterspurte av etter- og videreutdanningskursene våre, sier hun.

Offentlig sektor er en viktig kunde også for BI.

– Det siste året har også vært en økt etterspørsel fra bedrifter og offentlig sektor for målrettet kompetanseutvikling av egne ansatte. Dette gjelder blant annet programmer for lederutvikling, innovasjon, prosjektledelse og salgsledelse som skreddersys for den enkelte bedrift, sier Berg.

Har ikke tid til etterutdanning

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.