KARRIEREARBEIDSLIV

De falskeste kollegene

ILLE: Kolleger med spisse albuer kan skape trøbbel.
ILLE: Kolleger med spisse albuer kan skape trøbbel. Bilde: Martin Kierstein
Dag Yngve Dahle
11. feb. 2009 - 09:30

I dårlige tider er jobbene mindre usikre. Det kan føre til økt konkurranse og anstrengt stemning mellom ellers gode kolleger, skriver Careerbuilder.com.

Ifølge rekrutteringsselskapet Robert Half International er dette de fem vanligste typene som skaper gruff på jobben i slike situasjoner:

Slik blir du uglesett på jobb

Sprinteren:

Denne typen vil vinne løpet, koste hva det koste vil. Hans primære mål er å skille seg ut i positiv forstand ved å være raskest når oppgaver skal gjøres. Det kan gå ut over kvaliteten på arbeidet.

Den ensomme ulven:

Dette er typen som holder kortene tett til brystet. Han deler ikke ideer og erfaringer med noen, og liker helst å jobbe på egen hånd. Da kan han nemlig ta æren for suksesser selv. Samarbeid er ikke hans greie.

Superstjernen:

Ingen prosjekter er for krevende for selskapets stjerne. Han går knallhardt inn for å få ta seg av de mest prestisjetunge prosjektene, og gir gjerne uttrykk for at han med dette tar ansvar. Men den egentlige grunnen er at han vil fremheve seg selv.

Vektløfteren:

Denne karakteren tar alltid på seg ekstra arbeid hvis det trengs. Grunnen? Han vil imponere sjefen. Han jobber dermed svært mye og tilbringer alltid mer tid på jobben enn sjefen. Han går sjelden hjem før sjefen har gått hjem. Risikoen er utbrenthet.

Sabotøren:

Dette er en vanskelig type å komme ut for. Han gjør nesten hva som helst for å gjøre det bedre enn deg - inkludert saboterende handlinger. Han vil fremheve seg selv ved å sette kollegene i dårlig lys.

Dette gir status blant kollegene

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.