ENERGI

Danmark bygger rekordstor vindmøllepark i Nordsjøen

Vil forsyne 800.000 husstander med strøm.

Danmark har en rekke vindmølleparker til havs. Her vindmøller i Middelgrundens Vindmøllepark i Øresund utenfor København.
Danmark har en rekke vindmølleparker til havs. Her vindmøller i Middelgrundens Vindmøllepark i Øresund utenfor København. Foto: NTB Scanpix
1. mars 2019 - 07:15

Danmarks nye havvindmøllepark skal fra og med 2027 generere 800 megawatt med strøm. Vindmøllene vil forsyne 800.000 husstander med strøm.

Det ble partiene i Folketinget enige om torsdag. Vindmølleparken, som har fått navnet Thor, skal ligge 20 kilometer ute i Nordsjøen – nordvest for Ringkøbing.

– Den kommende vindmølleparken blir vår klart største hittil. Den vil levere et stort bidrag til lokal vekst og til den grønne omstillingen, sier den danske energi- og klimaministeren Lars Christian Lilleholt.

Ved å plasseres 20 kilometer ute i havet, vil man kun skimte møllene i horisonten, forklarer Lilleholt.

Det ventes at byggingen av den nye vindmølleparken vil skape så mye som 8200 arbeidsplasser, og parken vil etter planen stå ferdig senest om åtte år.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.