PODKAST

Da Tesla kom til Norge var det et entusiastprosjekt

Slik var den spede begynnelsen for den amerikanske bilprodusenten her i landet.

SE HELE EPISODEN: Her kan du se og høre hele ukens episode.
Marius ValleMarius ValleJournalist
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
5. jan. 2021 - 17:00

Tesla har vært en viktig aktør i elbilmarkedet siden de ble etablert. Tross nær en halv million solgte biler i 2020, er de en liten bilprodusent i global målestokk. Likevel har de hatt stor påvirkning på bilindustrien de siste årene.

I Norge har Tesla blitt et av de vanligste bilmerkene, særlig i og rundt de største byene. Antallet Teslaer på norske veier økte jevnt og trutt frem til det bykset da Model 3 ble tilgjengelig.

Veien dit har ikke vært helt uten utfordringer. I dagens podcast har vi snakket med Kjell-Arne Wold, som var med på å starte opp Tesla i Norge. Han forteller om hvordan det var i den tidlige fasen, og hvordan Tesla har vært med på å påvirke hans nåværende arbeidsgiver, Audi.

Vi har også med oss Satheesh Varadharajan, som leder Tesla Owners Club Norway, og dermed representerer mange norske Tesla-eiere. Å være mange gir kraft til å påvirke produsenten, og det har de gjort.

Elbil - Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Sunniva Rose.
Les også

Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft: Skrev master om høyanriket uran og thorium – ville gjort det igjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.