MARITIM

CO2-frakt blir teknisk vanskelig: Trenger flere hundre skip

Store mengder CO2 skal fanges og lagres i årene framover. Fram mot 2050 vil det bli behov for flere hundre spesialskip. Det er ikke helt enkelt å designe store skip og tanksystemer for å frakte nedkjølt og trykksatt CO2 som er gått over i flytende form.

Det norske selskapet Northern Light har bestilt to skip fra Dalian Shipbuilding i Kina for frakt av flytende CO2. Hvert av dem er 130 meter lange og kan ta 7.500 kubikkmeter LCO2. Fra mottaksterminalen i Øygarden sendes den nedkjølte, flytende gassen i rør til en brønnramme og pumpes ned til permanent lagring 2.600 meter under havbunnen.
Det norske selskapet Northern Light har bestilt to skip fra Dalian Shipbuilding i Kina for frakt av flytende CO2. Hvert av dem er 130 meter lange og kan ta 7.500 kubikkmeter LCO2. Fra mottaksterminalen i Øygarden sendes den nedkjølte, flytende gassen i rør til en brønnramme og pumpes ned til permanent lagring 2.600 meter under havbunnen. Illustrasjon: Northern Lights
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
24. okt. 2022 - 14:00

Karbonfangst og lagring (CCS – carbon capture and storage) kommer til å bli et krav for å redusere CO2-utslipp. Det betyr også stort behov for å transportere CO2.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.