BYGG

Byggmakker kjøper Skattum Handel

Byggmakker får et tilskudd av ti byggevareforretninger etter aksjehandelen.

Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS (t.v.) og Ted Skattum i Skattum Handel AS
Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS (t.v.) og Ted Skattum i Skattum Handel AS Foto: Byggmakker

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Skattum Handel AS. Det skriver byggevarekjeden i en pressemelding sendt ut i dag.

Med dette sikrer Byggmakker seg 10 butikkene tilhørende Skattum Handel, som omsatte for nærmere 900 millioner kroner i 2017.

Skape vekst

Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker sier at målet med kjøpet er å skape ytterligere vekst i det norske byggevaremarkedet. 

– Skattum Handel er i dag den neste største grupperingen i kjeden og gjennom overtagelsen sikrer vi en betydelig del av volumet i kjeden, sier han.

Les også

God timing

Med store endringer i bransjen ønsket Skattum å holde tritt med utviklingen, og så en stor mulighet da Byggmaker ønsket å kjøpe dem opp.

– Byggmakker har store planer for sin satsing i Norge. Timing, pris og utvikling i eierstrukturen i bransjen gjorde at vi nå velger å selge til en internasjonal aktør som ønsker å satse tungt i hele Norge, sier Ted Skattum, eier av Skattum Holding AS.

Skattum Handel AS med hovedkontor i Gjøvik er morselskapet til ti byggevareutsalg tilknyttet Byggmakker-kjeden i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus. 

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.