BYGG

Byggmakker kjøper Skattum Handel

Byggmakker får et tilskudd av ti byggevareforretninger etter aksjehandelen.

Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS (t.v.) og Ted Skattum i Skattum Handel AS
Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel AS (t.v.) og Ted Skattum i Skattum Handel AS Foto: Byggmakker
7. juni 2018 - 13:47

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Skattum Handel AS. Det skriver byggevarekjeden i en pressemelding sendt ut i dag.

Med dette sikrer Byggmakker seg 10 butikkene tilhørende Skattum Handel, som omsatte for nærmere 900 millioner kroner i 2017.

Skape vekst

Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker sier at målet med kjøpet er å skape ytterligere vekst i det norske byggevaremarkedet. 

– Skattum Handel er i dag den neste største grupperingen i kjeden og gjennom overtagelsen sikrer vi en betydelig del av volumet i kjeden, sier han.

De elektriske bussene i Oslo taklet ikke snøkaoset som oppsto i hovedstaden.  Nobinas direktør advarer mot for dårlige verktøy for innkjøp av busser fra Kina og andre land.
Les også

Dagens innkjøpsverktøy for elektriske busser er verken tydelige eller tilstrekkelige

God timing

Med store endringer i bransjen ønsket Skattum å holde tritt med utviklingen, og så en stor mulighet da Byggmaker ønsket å kjøpe dem opp.

– Byggmakker har store planer for sin satsing i Norge. Timing, pris og utvikling i eierstrukturen i bransjen gjorde at vi nå velger å selge til en internasjonal aktør som ønsker å satse tungt i hele Norge, sier Ted Skattum, eier av Skattum Holding AS.

Skattum Handel AS med hovedkontor i Gjøvik er morselskapet til ti byggevareutsalg tilknyttet Byggmakker-kjeden i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus. 

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.