PROSJEKTER

Byggingen av riksvei 4 Roa-Gran grense er i gang

Kun tre dager etter at Stortinget vedtok å finansiere prosjektet i desember i fjor, så lyste Statens vegvesen ut kontrakten for arbeidet.

Det var statssekretær i Samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø (KrF), som sammen med ordføreren i Gran, Randi Thorsen, og Lunner kommuner, Harald Tyrdal, som stod for det første spadestikket. Prosjektleder i Hæhre/Isachsen, Wolfgang Myslewitz, og utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, er tilskuere.
Det var statssekretær i Samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø (KrF), som sammen med ordføreren i Gran, Randi Thorsen, og Lunner kommuner, Harald Tyrdal, som stod for det første spadestikket. Prosjektleder i Hæhre/Isachsen, Wolfgang Myslewitz, og utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, er tilskuere. Foto: Per Kollstad/Statens vegvesen
13. sep. 2021 - 07:57

– Riksvei 4 er en viktig vei for mange pendlere og næringslivet på Hadeland. Utbyggingen av strekningen mellom Roa og grensen til Gran kommune vil føre til en helhetlig vei nordover fra Roa. I dag settes spaden i jorda, etter rask og god jobbing av Statens vegvesen, sa samferdselsminister Knut Arild Hareide på fredag.

Fredag 10. september var det anleggsstart for strekningen riksvei 4 Roa-Gran grense. Kun tre dager etter at Stortinget vedtok å finansiere prosjektet lyste Statens vegvesen ut kontrakten for arbeidet.

– Mange har vært misfornøyde med fremkommeligheten når de kommer nordfra og møter dagens vei. Derfor er det veldig godt jobbet av Statens vegvesen som allerede nå setter i gang byggingen av ny firefelts vei. Denne vil bidra til å kutte reisetid både for privatpersoner og tungtransport, i tillegg til å forbedre trafikksikkerheten. Den nye veien skal ligge øst for dagens vei, så trafikken skal gå nesten som normalt under byggingen, sa samferdselsministeren, ifølge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Det er anleggsfellesskapet Hæhre og Isachsen som står for byggingen. Det skal bygges 4,2 kilometer firefelts motorvei. Etter planen skal veien stå ferdig i desember 2023.

Vegvesenet testet el-brøyting på Dovrefjell i vinter.
Les også

Vegvesenet: Blir ikke dårligere brøyting med el-brøytebil

Det tok sin tid

I en pressemelding fra Vegvesenet medga Kjell Inge Davik i Statens vegvesen at veien fram til anleggsstart kan ha vært en tålmodighetsprøve.

– Det er åtte år siden Rigmor Aasrud tok første spadestikket på etappe 1 her på Hadeland. Nå jobber Statens vegvesen med å planlegge hele vegen fra Gjøvik og inn til Oslo. Fra før av har vi jobbet to år med strekningen Gjøvik-Mjøsbrua som nå er overført til Nye Veier. Vi tar den gjerne i retur, sa Davik.

Tore Jan Hansen er avdelingsdirektør for Statens vegvesen Drift og vedlikehold i Agder, Telemark og Vestfold.
Les også

Slik håndterer de kaosværet

Flere kontrakter

Entreprenørene Hæhre og Isachsen skal altså bygge 4,2 kilometer lang firefelts motorvei fra Roa til Gran. Der møter den motorveien fra Gran til Jaren som ble åpnet i 2017. Vegvesenet jobber nå fram mot anleggsstart på strekningen i bunnen av bakkene opp mot Lygna fra Sandvoll til Amundrud. Den 3,8 kilometer lange strekningen er en av de smaleste trefeltsveiene i Norge. Nå skal veien utvides slik at det blir plass til midtdeler og forbikjøringsfelt opp bakkene mot Lygna.

Vi forhandler med Peab, Anlegg Øst og AF. Vi velger entreprenør i starten av november, og skal være i gang før jul, sier prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen, Prosjekt Vestoppland, i meldingen.

Kontrakten for den siste strekningen på fem kilometer forbi skistedet Lygna skal etter planen ut før jul, med valg av entreprenør og oppstart sommeren 2022.

Vegvesenet har delt arbeidet med etappe to på Hadeland i tre.

– Slik kan både store og mindre entreprenører være med i konkurransen om å bygge ny trafikksikker vei er på Hadeland, sier Johnsen.

Arbeidet på de tre delstrekningene på riksvei 4 på Hadeland skal være ferdig før jul 2023.

Flere strekninger på E39 og E18 i Agder og Telemark kan være krevende å holde åpne om vinteren.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.