KARRIERE

Bygger nordisk teknologiallianse

STORT: 60.000 bachelor- og mastergradsstudenter, 4.500 doktorgradsstudenter og 7.500 forskere vil dra nytte av samarbeidet ved de fem nordiske universitetene.
STORT: 60.000 bachelor- og mastergradsstudenter, 4.500 doktorgradsstudenter og 7.500 forskere vil dra nytte av samarbeidet ved de fem nordiske universitetene. Bilde: Nordic Five Tech
Mona StrandeMona StrandeJournalist
30. jan. 2007 - 10:45
Vis mer

Alliansen har fått navnet Nordic Five Tech ( N5T).

Økt samarbeid

De fem ledende tekniske universitetene i Norden går nå sammen for å skape et bredere og kvalitativt bedre utdanningstilbud. Målet er at alliansen også skal føre med seg økt forskningssamarbeid, styrket internasjonal posisjonering og et tettere næringslivssamarbeid mellom de nordiske universitetene.

- Dette gir oss en ny arena der våre fagfolk kan finne hverandre. Vi har vår styrke på ulike felt, og det skal våre studenter og forskere få dra nytte av, sier NTNU-rektor Torbjørn Digernes.

Felles master

Alliansen skal gjøre det mulig for studentene å spesialisere seg på flere felter - også utenom det som tilbys ved deres "hjemmeuniversitet".

Samarbeidet skal blant annet resultere i felles mastergrads-program, og det legges opp til utstrakt samarbeid på etter- og videreutdanningsnivå.

Også næringslivet

Torbjørn Digernes tror samarbeidet vil gi NTNU en sterkere posisjon internasjonalt, samtidig som det blir et utgangspunkt for nye allianser med sterke partnere i andre land.

- Nordic Five Tech kan bli et betydelig verktøy for internasjonal rekruttering av studenter. Det vil også gjøre oss til en enda mer attraktiv, grenseoverskridende partner for industri og samfunn innen forskning og utvikling. Det vil komme både studenter, forskere og næringslivet til gode, sier han.

Vil utvide på sikt

60.000 bachelor- og mastergradsstudenter, 4.500 doktorgradsstudenter og 7.500 forskere vil dra gjensidig nytte av det nye samarbeidet ved de fem tekniske universitetene.

På sikt håper Nordic Five Tech å bli en attraktiv samarbeidspartner for andre, ledende tekniske universitet i verden.

Alliansen ble inngått i november i fjor, men det er først i februar i år at handlingsplanen legges frem. Nordic Five Tech ledes av en rektorkomité.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.