BLOG

Bygg din egen Android-telefon

Ja, du leste riktig.

2. nov. 2010 - 16:55

Når du kjøper en mobiltelefon i dag får du en pakke med låste komponenter. Går du for Nokias toppmodell får du for eksempel 16 GB internminne, 12 megapiksels kamera, Wi-Fi og fembånds HSPA-støtte. Og vi vil anta at veldig mange som kjøper denne telefonen hovedsaklig er ute etter kameraegenskapene.

Hos tyske Synapse har de løst dette problemet. Her kan du nemlig konfigurere din egen Android-telefon på samme måte som du ville gjort om du bestilte en bærbar PC.  Nå er det ikke første gang vi hører om et konsept som dette, men tyskerne har definitivt tatt et steg opp fra skissestadiet.

Det er selvsagt begrenset hvilke komponenter du kan skifte ut, men valgmulighetene er likevel mer enn tilfredsstillende. Du kan blant annet kjøre på med 1 GB arbeidsminne og 32 GB internminne - og droppe Wi-Fi - om du ønsker det. Her finner du også muligheter for å legge til ekte blits, og kan velge mellom kameraoppløsninger på 5, 8 og 12 megapiksler. 

Nøyaktig hvor bra tjenesten fungerer (foreløpig har de kun annonsert forhåndsbestilling) vet vi ikke, men vi håper sterkt at dette er seriøse saker. For vi elsker konseptet.

Du kan selv sjekke ut tjenesten hos Synapse.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.