Bristol blir elbilmerke

Bristol blir elbilmerke

Elbiler og ladbare hybrider blir produktporteføljen til Bristol Cars i framtiden.

Det er klart etter at selskapet nå er kjøpt opp av Kamkorp Autokraft som tilhører Frazer-Nash group.

Kamkorp er for øvrig det samme selskapet som i 2003 overtok elbilprodusenten Think fra Ford og eide selskapet i tre år.

Nær konkurs

Bristol Cars har produsert luksusbiler siden 1946 og har de siste årene vært den eneste produsenten igjen på britiske hender.

Men i år har selskapet kjempet for å unngå konkurs. Selskapet ble satt under administrasjon, og fristen til å hente inn ny kapital ble satt til rett før påske.

Les mer i denne saken: Skjebnedag for Bristol Cars

Se også: BILDESERIE: Britisk klassiker i trøbbel

Møtes igjen

Inn kom Frazer-Nash group og sikrer at Bristol Cars ikke bare fortsetter å eksistere, men også forblir britisk.

Samtidig er det en sirkel som sluttes, ettersom Frazer-Nash var involvert i etableringen av Bristol Cars for 65 år siden.

Frazer-Nash ble etablert i 1922 og har bygget mange forskjellige biler. Men de siste årene har selskapet satset på utvikling av elektriske drivlinjer – elbiler med og uten aggregat/rekkeviddeforlenger.

V-8-erne forsvinner

– Bristol Cars er en britisk institusjon og en viktig del av vår nasjonale bilarv. I løpet av de kommende månedene vil vi avsløre flere detaljer om hvordan vi har tenkt å kombinere det ikoniske bilmerket med vår ledende teknologi på elektriske drivlinjer, sier daglig leder William Chia i en pressemelding .

Frazer-Nash Research gjør et stort poeng av at de har utviklet hele den elektriske drivlinja selv, ned til den minste komponent, og slik slipper unna kompromisser som går på effektiviteten løs.

Så kan man selvsagt spørre hva Bristol-entusiastene synes om at V-8-erne nå skal byttes ut med elmotorer og potensielt et aggregat.