BYGG

Boligvisninger i AR vil snu opp ned på eiendomsbransjen. Nå kommer de første prosjektene til Norge.

En AR-app får 3D-modellene til å vise seg på skjermen når du retter den mot plantegningen. Modellen til venstre er hvit i dette tilfellet fordi den tilhører et påfølgende byggetrinn.
En AR-app får 3D-modellene til å vise seg på skjermen når du retter den mot plantegningen. Modellen til venstre er hvit i dette tilfellet fordi den tilhører et påfølgende byggetrinn. Foto: Knut Bjørheim
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
5. okt. 2018 - 05:03

Når nybyggsavdelingen til DNB Eiendom legger ut Tordenskiolds Hage for salg i Trondheim om sju eller åtte uker, vil det bli landets første med visninger i AR (augmented reality – utvidet virkelighet). TU Bygg har ikke sett dette konkrete prosjektet, men flere andre presentasjoner og visualiseringer fra det svenske selskapet Wec 360, som nylig etablerte seg i Norge. De har kommet langt i bruken av VR (virtuell virkelighet), med detaljrike modeller som gjør at du praktisk talt kan gå rundt i boligen du er interessert i. Med VR-brillene på kan du sjekke utsikten, lysforholdene, endre tilvalg og farger samt, i noen tilfeller, ta en tur ned på gateplan og prøvegå veien til barnehagen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.