BYGG

BNL vil ha 200 millioner

FORTGANG: Arne Skjelle og andre fra byggenæringen mener 200 millioner kroner vil gi fortgang i energieffektivisering.
FORTGANG: Arne Skjelle og andre fra byggenæringen mener 200 millioner kroner vil gi fortgang i energieffektivisering. Bilde: Håkon Jacobsen
Joachim Seehusen
9. mars 2012 - 12:38

I et brev til kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete ber BNL om 40 millioner kroner hvert år over en femårsperiode.

Pengene skal gå til kompetanseheving blant håndverksbedrifter og bidra til mer effektiv energieffektivisering av eksisterende bygningsmasse.

Les også: – Byggenæringen må tilpasse seg et klima i endring

Håndverkere kan gi råd

"Rehabilitering av boliger utføres ofte av små og mellomstore håndverksbedrifter, samt deres samarbeidspartnere innen prosjektering og rådgivning. En satsing på kompetanseheving hos håndverkere er derfor et viktig strategisk grep for å få til en varig markedsendring. Med økt kompetanse kan håndverkerne gi råd og påvirke boligeiere sli at investeringsbeslutningene som tas i husholdningene når det skal pusses opp, eller rehabiliteres, også fører til økt energieffektivisering i boligmassen", skriver BNL.

Les også: Denne 50-tallsblokka er klar for ekstrem oppussing

Tunge aktører

Byggenærings største paraplyorganisasjon ber om at pengene styres via Lavenergiprogrammet.

Brevet er, i tillegg til BNLs administrerende direktør Arne Skjelle, signert av Frank Andersen i Norsk Byggmesterforbund, På Jæger i Boligprodusentenes Forening, Jon Sandnes i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, Rolf Tollefsen fra Norske Muremesteres Landsforening og Tor Backe fra Norske Rørleggerbedrifters Landsforening.

Enova-rapport: Stort potensial for energieffektivisering

Betingelser

Organisasjonene velger å kalle pengestøtten de ber om for en satsing, og skriver i siste avsnitt at hvis myndighetene nå viser at de vil bidra så skal byggenæringen love å gjøre sitt.

Les også:

– Byggebransjen må bli grundigere

Vil ha skattelette for strømsparing

Ingen innovasjon i byggenæringen

Smelter nabohjertene med fjernvarme

Vil ha Enova-midler til næringsbygg

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.